Eintracht Frankfurt vs RB Leipzig

Det vankas tysk fotboll till helgen och det vankas mål åt båda håll. Emil Forsberg och Leipzig reser till Frankfurt på söndag för att gå för sin andra seger i ligan. Man åkte på pisk mot sitt sina kollegor i Red Bull Salzburg i europaspelet och behöver ta poäng för att kunna hota om Champions League-plats nästa säsong. Det nya offensiva Frankfurt behöver också börja plocka poäng om man ska haka på. Två desperata lag och två målfarliga lag kommer göra upp klockan 18:00 på söndag. Förvänta er mål.

Eintracht Frankfurt

Efter att ha förlorat de två senaste bundesligamatcherna mot Dortmund och Werder Bremen gjorde Frankfurt en riktigt fin insats när man slog Marseille i Europa League nu i veckan. Det blev en vinst med 2–1 efter att Lucas Torra och Luka Jovic gjorde vars ett mål. Man har fått in en ny tränare inför säsongen, Adi Hutter och det verkar äntligen som att hans spelidé börjar blomstra i laget. Man spelar nu en mer öppnare och anfallsinriktad fotboll. Fransmannen Sebastian Haller som inte gjorde mål senast i Europa League har varit riktigt het i ligaspelet. Än så länge har han gjort ett mål i de inledande tre matcherna.

Frankfurts problem än så länge har varit att den nya mer offensiva taktiken lagen har etablerat har öppnat upp bakåt. Mot Dortmund och Bremen släppte man in hela fem mål. Hutter behöver tid att sätta balansen i laget även om det såg bättre ut senast mot Marseille.

RB Leipzig

Att Leipzig har hamnat i en mellansäsong där man inväntar en ny tränare är ingen hemlighet. Ralf Rangnick som är sportchef i klubben har stigit ner så länge och tagit över rodret även på planen. Man har blandat och gett än så länge. Käftsmällen i premiären mot Dortmund när man förlorade med 4–1 var såklart ett steg i fel riktning men laget har repat sig sen dess. Man har under de två senaste matcherna spelat en oavgjord och vunnit en. I Europaspelet senast mötte man sin Salzburg, Red Bulls andra satsning i Bundesliga, och förlorade med 3–2 efter en minst sagt svängig match.

Överlag ser laget obalanserat ut. Man producerar framåt men släpper alldeles för mycket bakåt. Det har nästan blivit faktum att det blir mycket mål när RB Leipzig spelar så ett målspel är kanske att föredra i den här matchen.

Matchen

Det kommer bli ett tight möte mellan två lag som borde hamna på ungefär samma plats i tabellen när man tänker på förutsättningarna, det vill säga att Rangnick inte kan balansera upp skeppet. Bethard sätter en rak på Frankfurt vinner till 3.15 gånger pengarna jämfört med en rak på RB Leipzig som skulle ge 2.35 gånger pengarna. Ett minst sagt riskabelt spel på någon av lagen.

Att det blir över 2.5 mål ligger just nu på 1.71 hos Bethard är och är betydligt rimligare. Det har blivit hela tio mål i Leipzigs två senaste matcher och sju i Frankfurts. Båda spelar offensivt och båda öppnar upp bakåt vilket bjuder upp till målkalas.

BETTA NU – KLICKA HÄR