Fulham vs Watford

Helgens schema är fullspäckat med Premier League-matcher. På lördag klockan 13:30 svensk tid inleder Fulham och Watford den sjätte omgången av Premier League. Ett Fulham som spenderade tredje mest pengar under sommaren av samtliga lag och ett Watford som chockat världen med att inledda med fyra raka segrar. Kan Slavisa Jokanovic dra nytta av att Watford har fått sin första förlust på pappret och intyga att den pågående satsningen ger frukt. Det återstår att se, men vi kan förvänta oss ett högst intressant möte.

Fulham

Den nya satsningen som Fulham gjorde i somras har än så länge inte påverkat laget positivt. Efter fem omgångar har man släppt in flest mål i hela Premier League. Hela tolv på bara fem omgångar. Försvaret är under all kritik med andra ord. Visst, man har inte haft det lättaste körschemat med möten mot Tottenham och Manchester City, som båda utklassade Fulham. Men man har också släppt fyra mot     Brighton och Burnley, oacceptabelt om man ska kunna ta sig högre i tabellen.

Framåt har det dock sett mer positivt ut för Fulham. Nyförvärven Alexander Mitrovic och André Schürrle har producerat sex mål tillsammans. Paret skapar mängder av chanser i nästan varje match och man är målfarliga mot de flesta uppställningar.

Watford

Man inledde säsongen som tåget med övertygande vinster i nästan varje match. I fjärde omgången lyckades man även slå Tottenham med 2–1 efter att Troy Deeney och Craig Cathcart nätat. Man ser stabila ut och har en bra balans mellan försvar och anfall. Javi Garcia som tog över som manager i Watford i januari i år har verkligen satt sitt sin spelidé. De kör på ett överväldigande presspel vilket hittills har haft en överrumplade effekt med resultat. Framåt har man gjort en hel del mål. Man spelar med två anfallare i en klassisk 4-4-2 uppställning, Troy Deeney och Andre Gray, och båda har gjort två mål än så länge. Deras vänsterytter, Roberto Pereyra, har värvats in fint i uppställning och leden den interna skytteligan med tre mål.

Matchen

Fulham som är passningsorienterade kommer antagligen att driva matchen och vara bollförande. Watford kommer i vanlig ordning att försöka sjunka ner, pressa när läge ges för att sedan ställa om blixtsnabbt. Pereyra tillsammans med Deeney och Gray har sammanlagt gjort sju mål och kommer hota Fulhams försvar under hela matchen. Enligt Bethard ligger oddsen i matchen på 2.55 på att Fulham vinner, 3.50 på krysset och 2.90 gånger pengarna på att Watford vinner borta. Det bör tilläggas att Watford har vunnit fem bortamatcher i rad.

Watford har gjort mål i deras sex senaste matcher och nu möter man det försvar som har släppt in flest mål i hela Premier League. Att räkna med att det kommer trilla in en pinne är inte att vara naiv. Fulham, som fick storstryk av Manchester City senast är revanschsugna och har även de en offensiv som har gjort många mål. Målspelet, att det blir över 2.5 mål ligger just nu på 1.74 hos Bethard. Att båda lagen lyckas näta i matchen ligger på 1.64.

BETTA NU – KLICKA HÄR