Real Madrid vs Espanyol

Det är dags för den femte omgången av La Liga och ligatvåan Real Madrid ska gästa ligafyran Espanyol. Real Madrid kommer från en lysande insats mot Roma i årets första Champions League-omgång när man vann med 3–0. Espanyol har dock visat fint spel i ligan och vann övertygande mot Levante senast. Men det är spanska ligan och skillnaden i klass mellan tvåan och fyran är större än i andra ligor. Favoritskapet på Reals Madrids sida men en viss skrällchans finns fortfarande hos Espanyol. Matchen spelas på lördag klockan 20:45 svensk tid och kommer bjuda på riktigt fin spansk fotboll oavsett resultat.

Real Madrid

Lopetegui har tog över rodret för Real Madrid under sommaren och efter Zidane hade slaktat Champions League de senaste åren. Han stod dock utan resultat i den spanska ligan där grannrivalen Atletico och Barcelona har dominerat. Det har börjat bra för Lopetegui som vann de tre inledande matcherna. Men med motstånd som Girona, Getafe och Leganes var det något man borde. Senaste ligamatchen besökte man Bilbao och fick åka hem med ett oavgjort resultat. Matchen slutade 1–1 efter Iker Muniain inledde målskyttet för Bilbao och sedan utjämnade Isco i 63:e minuten. Det bör tilläggas att Real Madrid hade hela 17 avslut på mål under matchen.

Real Madrid har i vanlig ordning producerat mängder av mål. Benzema skjuter in sig på fyra, Bale på tre och Ramos har petat in 2 mål än så länge. Man är farliga på fasta och man extremt starka omställningar. Espanyols försvar, som har spelat fint defensivt än så länge, kommer utstå det ultimata testet.

Espanyol

Man har haft en kanonstart på säsongen. Den nya tränaren Rubi har verkligen hittat en stabil spelidé som levererar. Man ligger fyra med sju poäng efter fyra omgångar detta går att jämföra med föregående år där man efter fyra omgångar endast tog fyra poäng och låg på en elfte placering. Man har slagit lag som Valencia och Levante. Det är trupp som varken skiner framåt eller bakåt, man är stabila bakåt samtidigt som man levererar tillräckligt framåt. Offensivt har man ingen utpräglad målskytt, på gott och ont. Man har gjort fem mål än så länge med fem olika målskyttar. Överlag en helt klart godkänd insats av Rubi och Espanyol än så länge, men det kommer antagligen inte räcka för ett rubba Real Madrid.

Matchen

Real Madrid har inte förlorat hemma på de åtta senaste hemmamatcherna. Man har inte förlorat hemma mot Espanyol i de 23 senaste mötena. Inget talar för att det den ordningen kommer att ändras på lördag heller. Visst har Espanyol gjort det bra i de inledande matcherna men att rå på Madrid hemma på Santiago Bernabeu kommer bli riktigt tufft.

Enligt Bethards experter vilar favoritskapet helt klart på Real Madrid. Oddset 1.20 jämfört med Espanyol 17.00 gånger pengarna talar för sig själv. Att det blir många mål i matchen bekräftar också Bethards betsättning. Över 2.5 mål ligger just nu på 1.38 gånger pengarna vilket kanske inte är så tacksamt spel. Men att båda lagen gör mål ligger just nu på 1.86 vilket absolut kan vara rimligt.

BETTA NU – KLICKA HÄR