Juventus vs Napoli

Det vankas stormöte i den italienska fotbollen. Juventus som har haft total dominans över den italienska ligan de senaste åren har egentligen bara haft en ständig utmanare till titeln, nämligen Napoli. När både Inter och Milan försöker få sina lagbyggen att ge frukt har Napoli smugit förbi dem i rangordningen och etablerat en självklar roll som nummer två i Italien. Klockan 18:00 på lördag kommer dessa två göra upp i vad man kan kalla Serie A:s titelstrid.

Juventus

Efter sex spelade matcher har man vunnit sex. Man stoltserar alltså högst upp i tabellen med 18 poäng i bagaget. Laget ser extremt samspelt ut, defensivt som offensivt. Bakåt har man endast släppt in tre mål hittills, ett mål varannan match. Framåt har man producerat tolv mål, två mål per match. Mycket tack vare Cristiano Ronaldo om äntligen har kommit igång på allvar efter måltorkan i första omgångarna. Han har nu gjort tre mål för Juventus och leder den interna skytteligan.

I förra mötet mot Bologna vilades båda Federico Bernardeschi och Mario Mandzukic och istället fick Paulo Dybala chans från start. Ett förtroende som gav resultat direkt. Argentinaren gjorde mål efter bara elva minuter. Mot Napoli ser vi nog att både Bernadeschi och Mandzikic får starta. Douglas Costa är fortfarande avstängd efter hans hjärnsläpp och kommer inte till spel.

Napoli

Tätt bakom Juventus i tabellen ser vi Napoli jaga fjolårets titelsegrare. Man har hittills vunnit fem matcher och förlorat en. En vinst på lördag innebär att man kan tangera sin ärkerival poängmässigt. Det som talar för Napoli är deras resultat i ligan trots ett tufft spelschema. Med vinster mot Lazio, Milan och Fiorentina är deras start på säsongen mer än godkänd. Deras nya tränare Carlo Ancelotti har än så länge inte hittat någon kontinent i sin startelva och det är ovisst hur han kommer ställa upp laget på lördag. Offensivt har man gjort lika många mål som Juventus. Men där målskörden är utspridd på fler spelare i Juventus har Napoli en man att tacka. Lorenzo Insigne har nätat fem mål på sex matcher och leder den interna skytteligan stort och ligger två i hela Serie A.

Matchen

Även om Napoli kan utmana går Juventus in som klara favoriter i mötet. Juventus kommer till mötet i riktigt fin form. Man har vunnit deras sju senaste matcher och är obesegrade på hemmaplan den här säsongen, ja, på bortaplan också. Det kommer också bli Ronaldos första stormöte med klubben, ett läge då portugisen brukar kliva fram och visa att han är en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna. Oddset på att Ronaldo gör mål i matchen ligger på 1.80 gånger pengarna hos Bethard just nu.

Vattendelaren mellan lagen är deras defensiva lagdel. Båda lagen producerar mycket mål framåt men Juventus har en betydligt bättre och säkrare defensiv. Man har släppt in tre mål under säsongen kontra Napolis sex. Enligt Bethard är favoritskapet på hemmalaget påtagligt då man har gett oddset på en rak etta till 1.76 gånger pengarna. En tvåa ger oddset 5.20.

BETTA NU – KLICKA HÄR