Real Madrid vs Atletico Madrid

Ett av fotbollsvärldens absolut hetaste derbyn väntar bakom knuten. På lördag ska det göras upp om vilket lag som regerar över Spaniens huvudstad. På ena sidan står storebror ”Los Blancos” och på andra sidan står lillebror ”Los Colchoneros”. I säsongens första Madrid derby är det Real Madrid som gästar grannen Atletico Madrid. Innan förra omgången såg det glasklart ut om vem som går in som favorit i mötet. Men efter Real Madrids 3–0 förlust mot Sevilla är läget nu mer ovist. Kommer det sporra Real Madrid eller kommer man gå in i matchen med sänkt självförtroende? Matchen kommer att spelas klockan 18:45 den 29:e september.

Real Madrid

Allt har verkligen sett ut att flyta på fint för de trefaldiga Champions League-mästarna. Lopeteguis lagbygge har ändå sett bra ut och man plockat hem fyra vinster under de sex inledande matcherna. Men efter förra omgångens kollaps vet man inte riktigt vilket skick det lag som kommer ställa upp på lördag är i. Matchen mot Sevilla var det inte mycket som fungerade. Man släppte till mycket kring sina kanter då båda ordinarie ytterbackar Marcelo och Carvajal inte fanns med på plan. Det är fortfarande ovist om de kommer till spel till helgen. Man har alltid haft svårt mot Atletico Madrid och senaste mötet förlorade man med 4–2 efter en förlängning. Till skillnad från då har man nu fördel att spela på hemmaarenan Santiago Bernabeu.

Atletico Madrid

Efter en ganska knackig start på säsongen har Atletico Madrid nu hittat tillbaka till sitt spel. I sina två senaste matcher har man hållit nollan och producerat framåt i en mån man brukar. Man ligger nu en position bakom Real Madrid i tabellen och kan vid en eventuell vinst gå om sin grannrival.  Man tog även en imponerande bortavinst mot Monaco i Champions League i förra veckan vilket innebär att man har tre raka segrar i bagaget inför matchen. Med lite medvind har man viss chans att kunna slå ett Real Madrid även om det är på bortaplan. Framför allt med det faktum att både Real Madrid och Barcelona tappade poäng i förra omgången då båda förlorade man har en utmärkt chans att kunna haka på i toppstriden. Atletico Madrid har en nästan helt skadefri trupp och Diego Simone kommer kunna spela ut alla sina kort.

Matchen

Enligt Bethard ligger oddset på att Real Madrid vinner på 2.00 gånger insatsen. Detta kan jämföras med Atletico Madrids 3.95. Favoritskapet enligt oddssättarna ligger alltså i Real Madrids favör även om det har minskat efter förra omgångens nederlag. Det verkar som att Simone har satt sin felande defensiv och täppt igen där bak lagom till derbyt. Samtidigt har man inte mött ett anfall likvärdigt Real Madrid med offensiva pjäser som Gareth Bale och Karim Benzema.

Atletico Madrid har inte förlorat på de fyra senaste matcherna mellan lagen och har spelat bättre i ligan jämfört med Real Madrid de senaste åren. Men nu har man ny tränare som erkänt försöker prestera likvärdigt i ligan som i Champions League och vi kommer se ett Real Madrid som ger allt för att visa sin hemmapublik att de är Madrids bästa lag.

BETTA NU – KLICKA HÄR