Bournemouth vs Crystal Palace

I omgångens sista möte i Premier League möter hemmastarka Bournemouth Crystal Palace som kommer till Vitality Arena med vind i seglet. Bournemouth har visat blandad kompott i sina senaste insatser. Förra matchen förlorade man med hela 4–0 mot Burnley. Man har dock visat sig vara riktigt starka på hemmaplan där man bland andra har slagit Leicester och spelat oavgjort mot Everton. Frågan är hur mycket föregående förlust påverkar hemmalaget. Matchen spelas den 1:e Oktober klockan 21:00 svensk tid och avrundar omgång sju av Premier League.

Bournemouth

Vitatity Arena har blivit lite av en mardröm för bortalag att besöka. Hemmastatistiken i Premier League i består av två vinster och en oavgjord men man har inte förlorat hemma på hela sex matcher och då har man vunnit de tre senaste. Det är dock ett lag som har varit riktigt ostabilt och även om höjderna ligger på riktigt bra nivå kan Bournemouth också ha riktigt djupa dalar. Något som bekräftades av 4–0 förlusten mot Burnley senast. Men överlag har man presterat fint med hänsyn till förväntningar under säsongen och kammat hem tre segrar och placerar på tabellplats nummer nio. Framåt har man producerat tio mål på sex omgångar. Bästa målskytt i laget är Ryan Fraser med sina tre mål.

Crystal Palace

Laget har fin potential men har inte riktigt lyckats än så länge. Mycket beror på att deras stjärnanfallare Christian Benteke än så länge inte kommit tillbaka efter sin skada. Enligt uppgifter ska han även stå utanför laguppställningen i denna match. Detta har påverkat lagets offensiva kraft. Framåt har man endast gjort fyra mål i de sex första omgångarna. Det positiva i Bentekes frånvaro har varit Wilfred Zaha som har klivit fram och gjorde tre mål. Men det märks att udden framåt saknas. För ett lag som har haft tämligen svårt spelschema hittills har försvaret utmärkt sig. Man har släppt in ett mål per match i snitt till skillnad från Bournemouths nästan två mål per match.

Matchen

Sett från trupp till trupp är lagen likvärdiga spelmässigt och matchen ser på förhand helt öppen ut. Enligt Bethards oddssättare ligger fördelen hos hemmalaget. Oddset på att Bournemouth vinner matchen ligger just nu på 2.25 gånger pengarna jämfört med 3.30 gånger pengarna på en vinst för 3.30. Gästerna kommer till matchen med tre hållna nollor i sina senaste matcher och ser bättre ut defensivt än vad Bournemouth gör. Visst saknar man Benteke och en renodlad anfallare men man har fortfarande flera offensiva spelare med kvalité och en Zaha i storform. Man ser överlag ut att kunna utmana hemmalaget och oddsen är kanske inte helt rättvisa.

Men man vet aldrig med Bournemouth som kan ge och ta som inget annat lag i Premier League. Det är alltid en chansning att spela på resultat i deras matcher men prickar man rätt brukar alltid oddsen vara bra. Har Bournemouth en bra dag på jobbet går man in som favoriter i matchen. Har man en dålig dag kan det lika gärna bli en rak tvåa efter 90 minuter

BETTA NU – KLICKA HÄR