Uefa Champions League Omgång 2

I veckan är det dags för andra omgången av Champions League och vi har ett par riktigt heta matcher. Förra omgången bjöd inte på några superskrällar, förutom kanske Manchester City som fortfarande har det svårt i Europaspel då man förlorade mot Lyon. Utöver det kammade de flesta storlagen hem sin seger enligt regelboken. I stormötet mellan PSG och Liverpool gick de sistnämnde hem med segern i behåll efter man har besegrat fransmännen med 3–2 på hemmaplan. Tottenham besökte Inter i ett annat stormöte och fick stryk med 2–1.

I nästa omgång vankas det ett par riktigt fina matcher. Inte minst avslutningen på onsdag där Tottenham gästar Barcelona på Wembley Stadium. På tisdag samma tid gästar ligakonkurrenten till Barcelona, Valencia, Manchester United och en hårt pressad Mourinho som förlorade senast mot West Ham. Spelschema för samtliga matcher hittas längre ner.

Utvalda matcher

1899 Hoffenheim vs Manchester City

En måste match för Manchester City som förlorade inledningsmatchen mot Lyon med 2–1. Nu åker man till kontinenten och Tyskland för att möta succélaget Hoffenheim. I ligaspelet ser man riktigt vassa ut och vinner match efter match. Man har dock alltid haft problem med spelet ute i Europa. Förra året åkte man ut i åttondelsfinal mot Monaco. Succén för Hoffenheim var från förra året och den goda formen verkar ha slagit av något under sommaren. Men första matchen spelade man oavgjort i den svåra bortamatchen mot Shakhtar Donetsk. Matchen slutade 2–2.

City går in som rättmätiga favoriter i matchen med oddset 1.40 gånger pengarna. En rak på Hemmalaget Hoffenheim ligger på 7.50 gånger pengarna på Bethards hemsida. Ett målspel brukar passa både när Manchester City spelar och när tyska lag spelar. Ett spel på att det blir mer än 3.5 mål i matchen finns just nu för 2.00 gånger pengarna. Inte helt orimligt när City kommer gå all in och kanske öppna upp för luckor i försvaret.

Manchester United vs Valencia

Manchester röd lag har gått knackigt i början av säsongen. Man har en trupp som ska kunna utmana om en titel i Primer League. Mourinho har haft svårt att hitta rätt balans i laget och kontinuitet i spelet. Under de inledande matcherna i ligan har man vunnit tre, förlorat tre och spelat oavgjort i en match. Ett uselt facit från ett lag som borde vara uppe och konkurrera i toppen. Första matchen i Champions League möte man Young boys och vann med 3–0. Nu möter man och betydligt tuffare motstånd, framför allt när man historiskt har haft svårt för spanska lag.

Valencia har haft en märklig start på säsongen. Efter sju spelade matcher i ligan har man endast förlorat en gång men samtidigt har man bara skrapat ihop åtta poäng. Anledningen är att man har fem oavgjorda matcher. Ett svårslaget lag som har svårt för att vinna. Första matchen i Champions League stod Juventus för motståndet, det blev en förlust med 2–0.

Trots Manchester Uniteds knackiga höst ligger favoritskapet på dem. Bethard har satt oddset 1.68 gånger pengarna på en rak 1: a. Att Valencia vinner ligger på oddset 5.70 i skrivande stund.

Tottenham – Barcelona

I mångt och mycket ett av stormötena i andra omgången. Tottenham som förlorade den inledande matchen mot Inter och måste gå för vinst om man vill kunna ta sig vidare till slutspelet. I ligan har man spelat riktigt bra och ligger på en fjärde plats. Anfallaren Kane har utmärkt sig och beblandar sig bland toppen i skytteligan och är nyckelspelare i matchen mot Barcelona.

Barcelona vilar något tryggare än Tottenham. Man vann den inledande matchen mot PSV Eindhoven med 4–0 och ses favorit i gruppspelet. Man leden den inhemska ligan tillsammans med ärkerivalen Real Madrid.

Även om Tottenham spelar på hemmaplan får Barcelona något lägre odds. 2.00 gånger pengarna om Barcelona vinner borta mot Tottenham och 3.65 gånger pengarna om resultatet från matchen slutar med en rak 1: a.

Borussia Dortmund vs Monaco

Dortmund har blivit höstens stora överraskning i Bundesliga. Efter sex omgångar leder man ligan med en poäng över Bayern München. Mot Brügge i första omgången i Champions League vann man med 1–0 och har säkerställt en betryggande ställning i sin grupp. Matchen mot Monaco är en av de viktigaste då konkurrensen bakom den mer eller mindre givna gruppettan Atletico Madrid är stenhård.

Från att föregående säsong ha utmanat PSG i den franska ligan har AS Monaco kollapsat helt. Man ligger på 18:e plats i den inhemska ligan med fyra förluster på åtta omgångar och bara sex inkasserade poäng. Man visade dock att man fortfarande kan erbjuda motstånd när man utmanade Atletico Madrid i senaste Champions League omgången. Matchen slutade 2-1 till spanjorerna men resultatet satt långt inne.

Nu har Dortmund hemmafördel när man spelar på den ökände Signal Iduna Park där den gulklädda väggen huserar. Bethards oddssättare har satt oddset på att hemmalaget vinner till 1.30 gånger pengarna. Att fransmännen ens orkar med ett oavgjort resultat ligger på oddset 5.50.

Napoli vs Liverpool

Det är inte mycket som har förändrats i den italienska fotbollen, inte tabellmässigt i alla fall. Napoli ligger på en andraplacering bakom Juventus som är totala i sin överlägsenhet. Men Napoli har ett fint facit med 5-0-2 i matchstatisk. Första matchen besökte man svåra Röda Stjärnan som skrällde något och lyckades få ett oavgjort resultat mot Napoli.

Liverpool är ännu obesegrade i Ligan och i Champions League. Man har kopplat greppet om gruppen när man vann mot PSG med 3–2. En eventuell vinst mot Napoli här skulle innebära att man nästan sitter säkert i gruppen när man slagit de två största konkurrenterna. I ligan har man sex vinster och en oavgjord mot efter sju spelade omgångar.

Oddset ligger inte helt oväntat i Liverpools favör även om Napoli agerar värdar för mötet. 2.10 gånger pengarna på en rak 2: a och 3.55 gånger pengarna på en 1: a.

Fullständigt spelschema

Tisdag 2/10

18:55 1899 Hoffenheim – Manchester City

18:55 Juventus – Bsc Young Boys Bern

21:00 AEK Athen – Benfica Lissabon

21:00 AS Roma – Fc Viktoria Plzen

21:00 CSKA Moskva – Real Madrid

21:00 FC Bayern München – Ajax

21:00 Lyon – Shakhtar Donetsk

21:00 Manchester United – Valencia

Onsdag 3/10

18:55 Lokomotiv Moskva – Schalke 04

18:55 Paris Saint Germain – Fk Crvena Zvezda

21:00 Atletico Madrid – Club Brugge

21:00 Borussia Dortmund – As Monaco

21:00 Fc Porto – Galatasaray

21:00 Napoli – Liverpool FC

21:00 PSV Eindhoven – Inter

21:00 Tottenham Hotspur – FC Barcelona

BETTA NU – KLICKA HÄR