Premier League Omgång 8

Efter förra årets stormöte mellan Chelsea och Liverpool ligger Manchester City och Liverpool återigen på samma poäng, 19, efter sex segrar och en oavgjord. I denna omgång vankas det ligafinal då Liverpool kommer att gästa Manchester City i vad antagligen är den här säsongens hetaste match. Chelsea som jagar tätt bakom med sina 17 poäng kommer att möta Southhampton och har läge att ta sig förbi till en andra placering. Manchester United halkar allt längre ner i tabellen och positionerar sig nu på en tiondeplats med bara tio poäng tagna på sju omgångar. Mourinho sitter allt mer oroligt i båten. West Ham, som slog Manchester United, har äntligen fått lite vind i seglet och man har nu tagit sig ur bottenstriden på allvar. Nu vankas Brighton för Pellegrinis mannar och man bör kunna klättra ännu ett par placeringar i helgen.

Utvalda matcher

Brighton vs West Ham

Det är Brighton och West Ham som inleder hela omgången när man på fredagen spelar klockan 21.00. Pellegrini verkar äntligen fått styr på skutan och har under de tre senaste omgångarna fått med sig två segrar och en oavgjord. Arnautovic skjuter nu in sig på fyra gjorda mål efter att ännu en gång ha nätat mot Manchester United. I Brightons läger finns veteranen Andy Murray, läs 34 år gammal, har även han gjort fyra mål. Brighton kommer från ett riktigt tufft spelschema där man i de två senaste matcherna har mött Tottenham och Manchester City. Mot West Ham har man en mer ärlig chans att vinna och kommer ge allt man har. Det är två lag med bra offensiv men med mindre bra defensiv. Att det kommer kunna öppna för ett målkalas är högst troligt. Dessutom har det i deras åtta av tio senaste möten blivit mer än 2.5 mål.

Enligt Bethards experter är matchen helt öppen. Oddset på att någon av lagen vinner ligger på 2.75 och oddset på att det blir ett oavgjort resultat ligger på 3.30. Ett målspel på att det blir över 2.5 mål i matchen ligger på 2.05 och att båda lagen gör mål ligger just nu på 1.83. Ett kombinationsspel på dessa ligger på 2.35 och kan hittas under specialare under matchodds.

Leicester City vs Everton

I mitten av tabellen hittar vi både Leicester och Everton som båda har startat lite trevande under säsongen. Båda lagen bör kunna vara uppe och nosa på en Europa League-plats under en bra säsong. Men har väl ungefär hittat rätt i tabellen med tanke på vilken konkurrens det är i ligan. Everton vann senast mot Fulham i ligan men förlorade på förlängning mot Southhampton i cupen. Den positiva noteringen från det är att man nu kan satsa fullhjärtat på ligaspelet. Leicester har efter den dråpliga 2–4 förlusten mot Bournemouth repat sig och hämtat hem tre raka segrar, senast mot Newcastle. Senaste gången lagen möttes var januari och då gick Everton segrande ur mötet.

Nu ligger oddset i Leicester favör på Bethards hemsida. En rak etta kan spelas för 2.30 gånger pengarna. Tvåan ligger just nu på 3.35 gånger pengarna.

Watford vs Bournemouth

Lite oväntat har både Watford och Bournemouth seglat upp i tabellen och ligger före lag som Leicester, Everton och Manchester United. Lagen ligger på sjätte respektive sjunde plats. Båda lagen har främst visat prov på fina offensiva insatser under inledningen av säsongen. Watford Gray och Bournemouths Fraser skjuter båda sin sig på tre strutar vardera. Watford har efter sin lysande inledning av säsongen mötts av lite friktion och har sen vinsten mot Tottenham bara tagit en poäng mot Fulham. Det ska dock sägas att resterande matcher var mot Manchester United, Arsenal och åter en cupmatch mot Tottenham. Bournemouth kommer från bra svit där man vunnit sina två senaste mot Crystal Palace och Blackburn.

Det är Watford som har hemmafördel vilket också speglar oddsen på matchen. 2.15 på en rak etta jämfört med 3.55 på att bortalaget vinner. Men det kommer bli en öppen match mellan två lag med bra offensiver och sämre försvar. Att båda lagen gör mål kan spelas med oddset 1.64 gånger insatsen hos Bethard.

Manchester United vs Newcastle

Det är lite oklart vad som händer med Manchester United i nuläget. Just som man tror att Mourinho har tagit ett steg i rätt riktning kollapsar laget åter igen och man tappar poäng. Senast förlorade man mot ett West Ham som under de fem första omgångarna har skrapat botten i ligan. I Champions League mötte man Valencia på hemmaplan och fick bara med sig ett poäng från matchen. Turligt nog för Manchester United möter man ett Newcastle som har minst lika mycket problem. Rafa Benetiz, Newcastles tränare, har bara lyckats ta en poäng på de fem senaste matcherna och klubben i det här klimatet börjar tappa tålamodet för huvudtränaren. Ändå lyckades han ta dem upp till Premier League inför föregående säsong. En vinst för Mourinho är ett måste om det ens ska bli Europa League spel för Manchester United.

Oddsen på att Manchester United vinner ligger i skrivande stund på 1.44 gånger pengarna jämfört med oddset på Newcastle som ligger på 8.50 gånger pengarna.

Liverpool vs Manchester City

Hela omgången avslutas på söndag klockan 17:30 då ettan och tvåan i tabellen gör upp i den nuvarande ligafinalen. Ettan Manchester City ser precis lika stabila ut som förra året med ett målsnitt på 21:3. Man har alltså producerat hela tre mål per match. Inte helt oväntat är det Agüero som leder den interna skytteligan i laget med fem gjorda mål. Sterling ligger strax bakom efter att hitta nätet fyra gånger under inledningen av säsongen. Liverpool har lika många insläppta bakåt som Manchester City, ja det är ligans bästa försvar som gör upp. Offensivt packar Liverpool vad man säger är ligans bästa anfall. Mané, Salah och Firminho utgör trion som så framgångsrikt tog Liverpool i en Champions League-final förra året. Vi väntar dock fortfarande på att Salah ska blomma ut och toppa formen så som man gjorde i fjol när han vann skytteligan i Premier League.

Oddsen i matchen är skrämmande jämna. Det är en rysare vi har att vänta på söndagskväll. Ett spel på hemmalaget Liverpool ligger på 2.60 medan ett spel på Manchester City ligger på 2.75. Ett målspel känns riskabelt i en match där ligans två bästa försvar och anfall är inblandade.

BETTA NU – KLICKA HÄR