Premier League Omgång 10

Efter nio omgångar spelade är det fortfarande tre lag som kan stoltserade med att de än så länge inte har förlorat en enda match. Manchester City, Liverpool och Chelsea har än så länge endast segrar och oavgjorda på kontot. Noterbart är att Liverpool och Manchester City endast har släppt tre mål så långt in i säsongen, men att Manchester City har producerat 26 mål framåt jämfört med Liverpools 16. Att ligavinnaren blir den blåa varianten av Manchester känns så här långt väldigt troligt. Men många matcher av säsongen återstår. I andra änden av tabellen ser det lika hopplöst ut för Newcastle som det ser hoppfullt ut för topp tre. Det blev torsk igen hemma mot Brighton med den provocerande 0-1 förlusten. Man har ännu inte tagit en enda vinst. Tillsammans, vinstlösa, med Newcastle där nere hittar vi också Huddersfield och båda känns redan klara att lämna Premier League efter säsongens slut.

Liverpool vs Cardiff

27:e oktober 14:00

Efter vinsten mot Huddersfield ligger man nu åter igen på topp tillsammans med Manchester City. Båda lagen har nu 23 poäng vardera. Man vann med 0-1 borta och det var Mohammed Salah som efter några matchers måltorka nu äntligen fick näta. Om förra årets skytteligakung nu åter igen får målkänning på riktigt och hittar tillbaka till den formen han hade förra året kan det addera något riktigt vasst till Liverpools lag. Den här gången möter man Cardiff som inkasserade sin första vinst för säsongen mot Fulham. Fyra mål och fyra olika målgörare i matchen som slutade 4-2. Cardiff har väl under början av säsongen haft lite oflyt och borde kanske ligga ett par placeringar över nedflyttningsstrecket. Men Liverpool är inget Fulham och att hoppas på en vinst borta på Anfield är nog önsketänk.

Oddsen i matchen ligger på 1.11 för Liverpools fördel och speglar nog verkligheten på bästa vis.

Southampton vs Newcastle United

27:e oktober 14:00

Det är två klassiska Premier League som båda desperat behöver ta poäng. Southampton har inte vunnit en match på de fem senaste omgångarna i Premier League och har inte heller ens vunnit på hemmaplan än.  Man ligger just nu på en 16:e plats och är desperata för att komma så långt från nedflyttningsstrecket som möjligt. I matchen mot Newcastle har man all chans i världen för är det ett lag som det går ännu sämre för, är det just Newcastle. Laget har ännu inte vunnit en enda match och har endast tagit två poäng på de nio första omgångarna. Benitez svettas säkerligen i sin kostym vid sidlinjen och behöver resultatet med sig om han inte vill se sig som nästkommande tränare som sparkas i den engelska ligan.

Southampton, trots utebliven vinst på hemmaplan får det lägst oddset, 2.10 gånger pengarna. En två kan spelas för på Newcastle för 3.85 gånger insatsen.

Leicester vs West Ham

27:e oktober 16:30

Ett dalande Leicester som efter sin storhetstid för ett par år sen bara verkar tappa placering efter placering för varje omgång mot ett West Ham som försöker helhjärtat att storsatsa men kanske inte lyckas hela vägen fram. Ja, det speglar lagen båda har placerat sig i mitten av tabellen efter nio spelade omgångar. Det är dock två lag som båda kan blixtra till. West Ham lyckades på två omgångar plocka en vinst mot Manchester United och en oavgjord mot Chelsea. Leicester har en tendens att alltid peta en eller två mål i sina matcher. En annan likhet mellan lagen är att ingen kan husera med att de har någon vidare försvar. Efter nio spelade matcher har Leicester 15 insläppta och West Ham 14 insläppta. Det öppnar upp för målspel av något slag. En spelare att hålla koll på i matchen är Marko Arnautovic i West Ham som har hittat målet fyra gånger under åtta inledande omgångarna. Leicester, ja, Leicester har Vardy.

Ett spel på att det bli mer än 2.5 mål i matchen ligger just nu på 2.00 gånger pengarna hos Bethard. Kombinationsspelet att båda lagen gör mål och att det blir över 2.5 mål ligger på 2.30.

BETTA NU – KLICKA HÄR