Champions League 7:e november

Den fjärde omgången av gruppspelet i Champions League är att vänta i veckan. Spelschemat är späckat med tunga möten redan på tisdagskväll. Gruppfinaler i både Grupp A och B vankas när Inter gästar Barcelona och Dortmund får lämna sin hemmaborg för att se om de är lika framgångsrika på Wanda Metropolitano, Atletico Madrids fästning. PSG besöker dessutom Napoli i en måstematch för att avancera i den helt öppna grupp C. Att vi har en spännande afton framför är ett faktum.

Utvalda matcher

Inter vs Barcelona, 21:00

Barcelona sitter klara i båten och är redo för avancemang. Tre övertygande segrar mot kvalitativt motstånd signerat Tottenham och Inter. För två veckor sedan slog man Inter med 2-0 efter ett möte där det katalanska laget visade totalt dominans, och då med Messi utanför planen. I det kommande mötet verkar det som att Messi får stå över ännu en match med anledning att hans brutna hand ännu inte är läkt.

För Inters räkning ligger ansvaret på att plocka poäng hos en annan argentinare. Icardi som har stått för den största målskörden, två mål på tre matcher så långt i Champions League och bör kunna hota ett Barcelona vars defensiv inte är lika stark som för ett par år sedan. Inter har ett bra lag, kommer en från stark insats i ligan och spelar på hemmaplan. Man kommer absolut kunna hota den spanska jätten på tisdag.

Inter sitter inte riktigt lika säkert som Barcelona, man kan vid en förlust här och mot Tottenham förlora andraplatsen i gruppen och således inte avancera till slutspel, förutsatt att Tottenham tar fyra poäng totalt mot Barcelona och PSV. Något som åtminstone bör oroa Luciano Spalletti. Ett kryss i matchen är guld för Inter.

Oddset i matchen ligger på 2.04 för en rak tvåa och 3.75 för en rak etta. Att Barcelona ses som favoriter är ingen skräll. Krysset ger oddset 3.65.

Napoli vs PSG, 21.00

I vad som nog är tisdagens nagelbitare ska Grupp C gå ett steg närmare ett avgörande. Liverpool möter Röda Stjärnan på bortaplan och bör kunna inkassera en relativt enkel vinst. Mötet mellan dessa lagen, som senast slutade 2–2, är direkt avgörande då gruppen i skrivande stund är helt öppen.

Lite oväntat var det Napoli som tog initiativen i det senaste mötet. Resultatet 1-2 till bortalaget Napoli stod sig länge och det var inte förens i tredje tilläggsminuten som Di Maria lyckades kvittera och göra så att PSG fick med sig en poäng. Nu har man hemmaplan i en stad som kokar av fotbollsglädje. Ancelotti har axlat ansvaret och övergången från Sarri har inte varit alls så påtaglig som kanske hade trott, tvärtom har Ancelotti byggt på laget och Napoli känns nu riktigt farliga.

PSG har i vanlig ordning lekt hem ligan och på man har tolv vinster på tolv matcher i Ligue 1. Senast vann man övertygande mot Lille. Man är dock hårt pressade i Champions League och poäng mot Napoli är ett måste för ett avancemang. Ett plustecken för bortalaget är att både Bruno Alves och Edison Cavani är tillbaka för spel på tisdagen. Nämnvärt är också att Cavanis kopplingar till Napoli då han ryktas tillbaka till sin gamla klubb.

Det är två pressade lag som båda behöver vinna matchen för att någonstans säkra en plats i slutspelet. Det är ett PSG som måste försöka forcera mot ett Napoli som är urstarka i sitt omställningsspel. Det kommer bli en underhållande match. Enligt Bethards oddssättare ses ändå PSG som marginell favorit i matchen. Ett spel på bortalaget ligger på 2.40 gånger pengarna medan ett rakt spel på Napoli ligger på oddset 2.90.

Atletico Madrid vs Dortmund, 21:00

Inför den tredje omgången är ovanstående lag båda i princip klara för gruppspel. Dortmund har tre raka segrar genom Champions League än så länge och Atletico Madrid har två. Men både Monaco och Clubb Brügge ser hopplöst svaga ut och det ska till ett mirakel för att någon av de ska kunna ta klivet förbi Atletico Madrid, något som skulle kunna dämpa matchen intensitet något.

Ingen har nog glömt förra mötet då Dortmund rent ut sagt körde över Atletico. Matchen slutade till sist med resultatet 4-0 till tyskarna, och då mot ett lag vars defensiva förmåga ska vara deras starkaste egenskap. Diego Simone fick se sig utmanövrerad på Westfallen Stadium av Lucien Favre som har hittat så rätt i sitt nya Dortmund.

I ligan har Dortmund efter åtta matcher redan 20 poäng och är fortfarande obesegrade. Framför allt är det offensiven som Favre har lyckats regissera till excellens. Laget har gjort 27 mål i ligan och hittat en anfallstrio som just nu är formstarkast i världen. Marco Reus, Jordan Sancho och Paco Alcácer har blivit fotbollsvärldens nya superstjärnor. Alcácer, på lån från Barcelona, har gjort sju mål på fyra ligamatcher och nätat i de sex senaste matcherna. Atletico kommer få jobba även nu på tisdag.

Atletico har dock hemmafördel och skrällvinsten senast bör inte upprepa sig, inte med sådana siffror åtminstone. Simones lag, som i vanliga fall står för ett hårt arbetande kollektiv där laget alltid jobbar stenhårt och en av världens bästa defensiver, har nog en brinnande revanschlust. Enligt Bethard sätts Atletico till favoriter med oddset 1.80 gånger pengarna.

Schalke vs Galatasaray, 21:00

Även i grupp D är chanserna helt öppna för avancemang, åtminstone för tre lag. Porto har ledningen med sju poäng och efter ligger Schalke med fem poäng. Galatasaray ligger tätt där efter med 4 poäng. Ett eventuellt poängtapp mot Lokomotiv Moskva för Porto gör det här mötet ännu mer spännande.

Schalkes form är diskutabel. I Bundesliga har man tre raka oavgjorda innan man lyckades slå Hoffenheim med 3–1. Även i gruppspelet har man framförallt kryssat. 1–1 mot Porto och förra matchen mot Galatasaray slutade mållös på bortaplan.

Även Galatasaray visar knepig form. Åtminstone på bortaplan. Laget har producerat 19 mål under säsongen så här långt men hela 15 var på deras hemmaborg. Bortaspelet i internationella turneringar ser inte bättre ut. Man har inte vunnit borta mot europeiska lag på hela 14 matcher och tolv av dem var förluster.

Schalke får sättas som favoriter till en seger i matchen med tanke på Galatasarays bortastatistik. Oddsen 1.57 för en rak etta och 6.75 för en rak tvåa. Sist slutade matchen mållös och kanske är ett underspel lämpligt i matchen. Bethard erbjuder spelet att det blir under 2.5 mål i matchen för oddset 1.83.