En måstematch för Dalic och Kroatien

Kroatien vs Spanien

15:e november 20:45

Istället för det vanliga ligaspelet tar landslagsuppehållet och UEFA Nations League går av stapeln. Torsdagens måstematch att står mellan de gamla VM-finalisterna Kroatien och vad man får kalla det Spaniens nya landslaget efter att den gyllene spanska generationen har nått ålderns höst.

Urladdningen efter VM har varit påtaglig efter VM för Kroatien. Laget som vann allas hjärtan i somras har efter succémästerskapet inte presterat nämnvärt. Läget är näst intill kritiskt. Tidigare i UEFA Nations League har man mött Spanien borta och förlorat med 6–0. Senare spelade man 0–0 mot ett England i chansfattig match. Samma sporrade vilja och kämparglädje finns inte längre att finna i laget. Med en poäng och minus sex i målskillnad måste man ta poäng mot Spanien borta.

Om Kroatien har visat en formkurva som pekar stadigt neråt har Spanien visat sig bygga på något nytt, något som fungerar och framför allt, något som ger resultat. Inte bara i matchen mot just Kroatien. Man har spelat två matcher mot England, vunnit en och förlorat en. Vinsten kom på bortaplan där man i sann spansk anda passade sönder England med en defensivt säker uppställning och riskminimering. Hemma fick man det svårare då England spelade totalt ut Spanien i fösta halvlek, dock repade sig spanjorerna och matchen slutade 2-3 till engelsmännen.

Det kommer bli en knepig match för kroaterna att lösa. Dalic har haft problem att etablera samma struktur som i somras, spelarna har varit ur form och den riktiga viljan fanns inte där. Om Kroatien ska ha en chans mot ett starkt Spanien måste han kunna frambringa till sitt lag att det här är sista chansen att hålla sig kvar sin division i UEFA Nations League.

För en rak etta i matchen finns oddset 3.70 på Bethard. Tvåan ligger på 2.10 gånger spelad insats.

Turkiet vs Sverige

17:e november 17:00

Sveriges match i veckans landslagsuppehåll kommer först till helgen. På lördag klockan 17:00 besöker vi Turkiet i vad som är en något av en vinna eller försvinna match för Janne och landslaget.

Sverige har efter två spelade matcher i sin grupp tagit en poäng. Mot Ryssland fick man med sig en poäng på bortaplan i den mållösa, tämligen tråkiga matchen. Utöver det har man även mött helgens motstånd Turkiet, på hemmaplan, där man förlorade med 2-3. Sverige har inte vunnit en match sen man slog Schweiz i åttondelen i VM i somras. Truppen har varit plågad av skador och avhopp, bland annat har Forsberg varit formsvag.

Efter tre spelade matcher i Nations League har Turkiet med sig tre poäng från matchen mot Sverige. Det är dock den enda vinsten man har i den sex senaste matcher. Senast i matchen stod Emre Akbaba som hjälte för Turkiet då han gjorde två mål.

Inbördes har Turkiet vunnit de tre senaste matcherna mot Sverige. Man har något starkare trupp än vad Sverige har och Turkiet brukar vara svårslagna på hemmaplan. Turkiet får 2.40 i odds av Bethard och Sverige får nöja sig med 3.20.

BETTA NU – KLICKA HÄR