Krisläge i Tyskland inför sista omgången i Nations League

Tyskland vs Nederländerna

19:e november 19:45

Det har inte sett helt övertygande ut för Tysklands del i Nations League än så länge. Matchen mot Nederländerna är verkligen en måstematch för Tyskland. En förlust här skulle innebära att man åker ur högsta divisionen i Nations League. Något av en skandal för en av världens största fotbollsnationer.

Det har hittills blivit två förluster och en oavgjord för det tyska landslaget. Laget som annars förknippades anfallsfotboll av absolut högsta klass har nu endast producerat ett mål på sina tre matcher i Nations League. Joachim Löw, Tysklands förbundskapten, verkar ha svårt att etablera sin vanliga spelidé med dagens tyska landslag. Man såg dock intentioner när de mötte Ryssland och vann med 3-0 i sant Tysklandmaner.

Nederländerna är mitt upp i en ny uppbyggnadsfas. Laget går igenom en generationsväxling och har en ny tränare i Koeman. Men det har dock gått bra i det senaste med en oavgjord borta mot Belgien och en vinst mot just Tyskland tidigare i höst i Nations League.

Oddsen ligger på Tysklands sida då ett spel på dem ger 1.62 gånger pengarna medan ett spel på Nederländerna ger 5.25. Frågan är om inte oddsen är något uppskruvade. Visst, Tyskland har hemmaplan men Tyskland är fortfarande inte fullbordade och Nederländerna vann med tre mål och nollade Tyskland.

Sverige vs Ryssland

20:e november 19:45

För Sverige ska nå en plats i semifinalen är det två raka vinster som gäller mot Ryssland och Turkiet, något som inte känns allt för troligt att det ska ske. Sverige har fortfarande inte vunnit en landskamp sen man spelade mot Schweiz i somras. Det har blivit tre försluter och nu på slutet två oavgjorda.

Mot träningsmatchen mot Slovakien senast spelade man 1-1 på Friends Arena. En ganska stagnerad matchbild men ett par frekvenser som stack ut i underhållningsvärde. Positiva besked från matchen var Hiljemark som gjorde en bra första halvlek, såväl som i defensiven som i offensiven. En spelartyp som det svenska landslaget behöver då han står för kreativitet i offensiven, framför allt i Forsbergs frånvaro.

Offensiven i Sverige är ett problem, man har under hösten efter VM endast gjort tre mål sina fyra senaste matcher och då mött lag som Ryssland och Turkiet utan glänsande försvar. Nu har i och för sig Forsberg varit frånvarande på grund av skada, men laget kan inte förlita sig på en spelare som han.

Ryssland har fortsatt på samma spår sen VM i somras. Laget som alla räknade bort inför mästerskapet chockade och levererade. Det är något som man inte har slutat med efter. Under hösten har Ryssland spelat fem matcher och endast förlorat en och den mot Tyskland. Det har blivit tre vinster och en oavgjord. Den oavgjorda mot Sverige och slutade till sist 0–0. Man har slagit Tjeckien med hela 5-1 och Turkiet två gånger med 2-1 och 2-0. Ryssland har åter igen blivit ett lag att räkna med.

Bethard sätter oddsen i Sveriges favör. 2.05 gånger pengarna för en rak etta medan ett spel på Ryssland ger 3.45. Sverige har hemmafördelen och allt att spela för medans Ryssland sitter ganska trygga i båten.

BETTA NU – KLICKA HÄR