Stormöten vankas i Nations League

Nederländerna vs Frankrike

16:e november 20:45

I A-gruppen i högsta divisionen har Frankrike kopplat ett stadigt grepp om platsen för avancemang. Efter tre spelade matcher har man två vinster och en oavgjord och är än så länge obesegrade. Nederländerna har en match mindre spelad och har en förlust och vinst. Förlusten just mot Frankrike. Den här gången har Nederländerna hemmaplan men frågan är om det räcker?

Frankrike, världsmästare och en fotbollsnation som just nu ligger inne med en gyllene generation av fotbollsspelare. Truppen ser otroligt stark ut, där både rutin och erfarenhet blandas med spets och offensiv kvalité. Mbappé, sommaren stora stjärna har inte sluttat producera utan bara fortsätter producera i både klubb och landslaget. Mot just Nederländerna vann man med 2–1 så sent som i september. Då var det Mbappé och Giroud som stod för målproduktionen.

Det kan inte ha gått någon obemärkt förbi att Nederländerna har haft det knepigt de senaste åren, ingen kontinuerlig tränare och deras största spelare har lämnat. Det verkar dock som att man har något nytt på gång, en generation, en yngre trupp och framför allt en tränare med en idé. Ronald Koeman öppnar upp för en ny omgång av nederländska offensiva spelare. Något som redan har gett frukt.

Man har under sina senaste matcher både slagit Tyskland med 3-0 och spelat oavgjort borta mot Belgien där matchen slutade 1-1. Två riktigt imponerande insatser som bekräftar att Nederländerna har något på gång.

Det är dock nog så att Frankrike är snäppet större, på samtliga vis i dagens läge. Nederländerna kommer ha svårt att tackla ett komplett Frankrike. Bethard sätter oddsen i matchen till 3.20 för Nederländerna och 2.30 för Frankrike.

Italien vs Portugal

18:e november

Efter Mancinis intåg i det italienska landslaget ser laget gladare, mer fokuserat och mer organiserat ut än de senaste åren. Mancini försöker etablera en mer defensivt lagd fotboll i laget. Än så länge har det väl lyckats si så där, med tre insläppta på fyra matcher.

Senast mötte man Polen i Nations League där man spelade 1-0 och tog sin första trepoängare i turneringen. Utöver det har man spelat en oavgjord mot Polen och förlorat mot just Portugal tidigare. Det ser svårt ut för Italien att kunna nå en plats i semifinalplats i årets upplaga av den nya turneringen.

Portugal, men match mindre spelad, har gått obesegrade genom turneringen än så länge. 1-0 hemma mot Italien och 2-3 borta mot Polen. Ronaldo som tidigare har stått i fokus så fort Portugal har nämnts har inte spelat sen VM i somras men laget verkar inte ha påverkats avsevärt. Utöver segrarna i Nations League har man även vunnit mot Skottland och har en oavgjord mot Kroatien.

Oddsen i matchen ligger på 2.25 på hemmalaget och 3.45 på att Portugal tar hem det. Bethards oddssättare sätter alltså Italien till knappa favoriter. Man har hemmaplan och Mancini har fått ännu en match på att sätta sin spelidé. Dessutom har inte Italien förlorat mot Portugal på sex matcher, statistik som talar för hemmalaget.

BETTA NU – KLICKA HÄR