Kan El Madrigal hjälpa Villareal till kvartsfinal?

Villareal genomlider en tuff säsong i La Liga och är placerade på en 18:e plats i tabellen, bara en poäng från nedflyttningsplats. Nu handlar ligasäsongen främst om överlevnad, vilket innebär att den inhemska cupen kan bli ett efterlängtat ljus i en mörk säsong.

De senaste veckorna har de gula ubåtarna däremot visat livstecken och är obesegrade i lagets fyra senaste matcher. Förra torsdagen knep de en viktig poäng efter en sen kvittering mot Real Madrid i 2-2-matchen och fick därmed en självförtroendeboost som kan göra laget gott när de tar emot Espanyol i åttondelsfinalen på onsdag.

Det finns dessutom en hemmaform som talar till Villareals fördel då de bara förlorat en av sina åtta senaste hemmamatcher och där de vunnit de tre senaste matcherna i Copa del Rey på Estadio de la Ceramica.

Espanyol då? De inledde ligasäsongen lysande och var ett av höstens stora överraskningslag. Men nu har verkligheten dock kommit ikapp katalanerna som är placerade på en åttondeplats och fortsätter stöta på problem i bortaspelet, något som gör att en bortavinst till 4.30 gånger pengarna är svårt att motivera.

Rubis manskap har förlorat fyra raka matcher på resande fot och bara lyckats vinna en av tio tillställningar på bortaplan under den första halvan av säsongen.

Det gör Villareal till tydliga favoriter och därför känns 1.90 gånger insatsen på hemmalaget som det smartaste valet.

Fortsätter Getafes succé?

Getafe står för en av deras bästa säsonger under det senaste decenniet och kliver in i onsdagens hemmamatch mot Real Valladolid med en sjundeplats i La Liga och ett gott självförtroende.

Madrid-klubben förlorade knappt med 2-1 mot Barcelona i söndags och fick därmed sin svit på sex raka matcher utan nederlag bruten, men de har fortfarande inte förlorat två matcher i rad under säsongen, något som skvallrar om tryggheten som finns i Jose Bordalas starka kollektiv.

Azulones har vunnit tre av sina fyra senaste hemmamatcher – där förlusten mot Barcelona var den enda plumpen – och därför är oddset 1.90 på Getafe-seger vår rekomendation inför det här mötet.

Real Valladolid, som är placerade på en 15:e plats i La Liga, har ofta bekymmer när de reser till Getafe och Coliseum Alfonso Perez. Deras senaste seger kom 2008 och på de nio senaste försöken har de bara plockat en poäng mot de blå från huvudstaden.

Valladolid har däremot gjort mål i fem av sina sex senaste matcher och därför känns det generösa oddset 2.30 på att båda lagen gör mål rimligt.

Real Betis gästas av Sociedad

På torsdag är det dags för de grönvita från Sevilla att kliva in i åttondelsfinalerna när Real Sociedad gästar Estadio Benito Villamarin. Betis har charmat många under den här hösten och med kvaliteten som finns i laget, är 1.95 på hemmaplan ett bra odds för den nuvarande La Liga-sexan.

Betis har sju raka matcher utan förlust på hemmamark – fyra vinster och tre oavgjorda – och körde över Racing Santander med 4-0 i den senaste matchen på hemmaplan i Copa del Rey.

Men Sociedad kommer med en rejäl fjäder i hatten i bagaget. La Real besegrade Real Madrid med 2-0 på bortaplan och avslutade därmed en negativ trend på bästa möjliga vis.

Hur som helst; Sociedad, ledda av Imanol Alguacil, har bara vunnit en av deras fyra senaste matcher på Benito Villamarin och det förväntas bli en ny, tuff uppgift för baskerna från San Sebastian.

Kryssläge på San Mames?

Vi fortsätter på det baskiska temat. För i Bilbao tar Athletic Club emot starka Sevilla på torsdag där det oavgjorda spelet för 3.20 bör locka. Hemmalaget – som bara har fem förluster under säsongen – kämpar trots det för överlevnad i La Liga. Men de senaste veckorna har formen förbättrats och två vinster och två oavgjorda på de fyra senaste matcherna indikerar på det.

Det går desto bättre Pablo Machins Sevilla som ligger trea i La Liga, sju poäng bakom ledande Barcelona. Men även här finns det frågetecken kring bortaspelet då Sevilla har spelat 1-1 i sina tre senaste försök på bortaplan.

I de övriga matcherna tar Real Madrid mot Leganes, Girona står som värd för mötet mot Atletico Madrid, Barcelona möter Levante på bortaplan och till sist är det Sporting Gijon som tar emot Valencia på hemmamark. 

BETTA NU – KLICKA HÄR