Kan Milan förstöra Albin Ekdals cupdrömmar?

Åttondelsfinalerna i Coppa Italia inleds i helgen och några av de stora, italienska klubbarna finns kvar i turneringen.

Helgens cupspel inleds med Sampdoria – Milan där Gennaro Gattuso siktar på två raka segrar efter den formmässiga missräkningen innan jul. De besegrade Spal med 2-1 senast och nu väntar charmiga Sampdoria på Luigi Ferraris.

Milan har besegrat Samp i de två senaste mötena där den senaste vinsten var 3-2-matchen i Serie A under oktober månad.

Sampdoria har stått för en fin höst och tränare Giampaolo börjar få ett större erkännande som en av Italiens mest spänannde tränare. Men mot Milan har de erkänt svårt och när lagen senaste ställdes mot varandra i Coppa Italia-sammanhang var det Rossoneri som vann med 2-0.

Här hittar ni seger för Milan till 2.45 gånger pengarna och det är ett spelvärt alternativ när Milano-klubben törstar efter titlar. 

Målfarligt Juventus mot Bologna

Juventus har demonstrerat sin klass i Serie A under hösten och med Cristiano Ronaldos intåg har deras dominans nått nya höjder. På lördag spelar de sin åttondelsfinal mot Bologna där den gamla damen förväntas göra processen kort med Mattias Svanberg, Filip Helander och resten i Bologna.

Det är åtta år sedan Bologna lyckades slå Juventus och sedan dess har de misslyckats med att besegra de regerande Serie A-mästarna vid 14 raka tillfällen.

På de sju senaste mötena mellan lagen har Juve vunnit sju, spelat en oavgjort och smällt in 16 mål mot de rödblåa och vi kan förvänta oss en liknande matchutveckling på lördag.

Här borde handikappspelet locka där Juvenuts med -1 är värderade till 1.95. Vill man höja sitt odds ytterligare kan man välja -2 till 3.55.

Fiorentina mot kvartsfinal?

Nu går vi vidare till söndagens drabbningar. Där tar Fiorentina – som charmat många under hösten med sitt unga spelamaterial – emot Torino och hoppas kunna fortsätta sin positiva trend mot de vinröda från Turin.

Det är två relativt jämbördiga lag som möts i den stundande åttondelsfinalen, men när vi blickar på de senaste mötena mellan lagen kan vi konstatera att Fiorentina har en liten fördel. De har bara förlorat en av de sex senaste matcherna mot Torino och med deras starka försvarsspel kan det bli ytterligare en triumf på söndag.

La Viola har visat upp ett bra försvarsspel under säsongen där de bara släppt in 18 mål (två på de fyra senaste matcherna) och spelare som Nikola Milenkovic och Christian Biraghi har kopplats ihop med större klubbar efter den första halvan av säsongen.

Dessutom har Fiorentina plockat in ”den colombianska Ronaldo” i Luis Muriel från Sevilla. Den talangfulla anfallaren gjorde hattrick – visserligen i en träningsmatch – på 45 minuter i sin debut och har nu chansen att definiera Violas cupdrömmar om han får speltid av Stefano Pioli.

Fiorentina har 2.90 i odds och det är något ni bör kolla in när ni spelar på den europeiska fotbollen i helgen.

Inter storfavoriter mot Benevento

Inter närmar sig sin egentliga nivå som fotbollsklubb och nu håller de på att bygga ett jättelag i smyg. I somras plockade de in Stefan de Vrij som free agent och de senaste uppgifterna tyder på att två världsstjärnor är på väg till Nerazzurri. Både Arjen Roben och Diego Godin förväntas ansluta som Bosmans i sommar och lär ge laget både kvalitet och erfarenhet som de mår bra av.

Men innan stora värvningar kan diskuteras, siktar Luciano Spalettis manskap på lite inhemsk framgång när Coppa Italia alltså kliver in i ett avgörande skede.

För Inter väntar Serie B-motstånd i form av Benevento som just nu är placerade på en sjätteplats i den italienska andraligan.

Inter lär rotera sitt lag, men med den bredden som finns i truppen ska det gå smärtfritt för den nuvarande Serie A-trean. Supertalangen Lautaro Martinez har fortfarande mer att bevisa och rutinerade spelare som Antonio Candreva och Ivan Perisic kan se Coppa Italia som en bra plattform för att hitta formen.

Inter lär ta Coppa Italia på stort allvar och det bäddar för en målrik historia. Över 3.5 mål finns till 2.15 gånger pengarna.

BETTA NU – KLICKA HÄR