Är Ligacupfinalen Sarris sista chans?

Manchester City och Chelsea möter varandra för första gången i en stor cupfinal när två av Englands mest framgångsrika lag under det senaste decenniet gör upp i Ligacupfinalen under söndagen.

Det blir det fjärdemötet mellan lagen under säsongen, där den senaste drabbningen slutade i en genant 6-0-seger för Manchester City på Eastlands. Det resultatet – tillsammans med ett par andra svaga framträdanden – har fått avgångskraven på Maurizio Sarri att bli allt fler. Därför kan den stundande ligacupfinalen vara italienarens sista chans att övertyga på sin klubbledning och på Chelsea-supportrarna.

Finaldebut för Sarri

Söndagens match blir Maurizio Sarris första final som tränare och det är inte omöjligt att det också blir hans sista i Chelsea. Enligt rapporter från de brittiska öarna är Ligacupfinalen hans sista chans för att inte förlora sitt jobb och, så här på förhand, hade han kunnat få en lättare uppgift.

Det som började så bra med bländande fotboll, en Eden Hazard i storform och fina resultat har övergått i en besvikelse under 2019. De har inte bara förlorat matcher, utan förlorat på sätt som inte talar för att Sarris Chelsea är på väg åt rätt håll.

6-0-mötet för två veckor sen – som var Chelseas största förlust sedan 1991 – ligger färskt i minnet och med det är City rättmätiga favoriter till 1.54 gånger pengarna.

Vi ska dock inte glömma bort att Chelsea skapade chanser i det senaste mötet och med kvalitetsspelare som Eden Hazard, Gonzalo Higuain, Willian och N’Golo Kanté ska The Blues inte uteslutas helt och hållet. De är värderade till hela 5.30. något som skulle kunna vara en intressant chansning inför söndagens toppmatch.

Ligacupspecialisterna Manchester City

Inget lag har vunnit fler titlar under det senaste decenniet än Chelsea och Manchester City som har plockat hem 14 cup/liga-triumfer var de senaste tio åren. Just Ligacupen har varit en återkommande framgång för City som vunnit tre av de fem senaste cupfinalerna på övertygande vis.

Förra året avverkades Arsenal med hela 3-0 i en final som var himmelsblå från matchens första minut. Där vann Pep Guardiola sin tionde cupfinal på elva försök och samlade in ytterligare en triumf i sin samling som nu är 20 till antalet.

Den här säsongen jagar hans manskap kvartetten i titlar då de har realistiska titelmöjligheter i alla fyra turneringar de tävlar i (ligan, Carabao Cup, FA-Cupen och Champions League). Så sent som i tisdags förbättrade de sina chanser i CL tack vare en 3-2-seger borta mot Schalke som innebär att City nu vunnit 13 av sina 14 senaste matcher och gjort två mål i tolv av de tillställningarna.

Manchester Citys förmåga att ösa in mål kombinerat med att Ligacupfinalerna ofta är målrika bäddar för en ny final med många mål. Över 2.5 mål finns till 1.71 och är ett fullt rimligt utfall på Wembley.

Kevin De Bruyne trivs i Ligacupen

En spelare som kan bli avgörande om Manchester City vinner Ligacupen på söndag är Kevin De Bruyne. Han har levererat i turneringen under sina tidigare säsonger i England och sedan hans flytt till Etihad 2015, har ingen spelare gjort fler mål i turneringen.

Den här säsongen har han gjort två av sina nio mål i Ligacupen och på söndag hittar ni honom som målskytt i matchen till 4.60.

Den spelare som är störst favorit till att näta på söndag är Sergio Agüero som har firat stora framgångar mot Chelsea genom åren. Han stänkte in ett hattrick mot dem i 6-0-segern och han har sammanlagt gjort 15 mål mot Londonlaget – fler än mot något annat motstånd. Han finns som målskytt till 1.71 gånger pengarna och känner vi argentinaren rätt lär han snöra på sig målskorna när finalen inleds vid 17.30 på söndag.

KLICKA HÄR