Atlético Madrid mot kvartsfinal

Inför tisdagens Champions League-matcher kan vi konstatera att både Manchester City och Atlético de Madrid har alla förutsättningar att ta sig vidare till kvartsfinal efter bra resultat i de första mötena mot Schalke respektive Juvenuts.

Kan gästerna frustrera Ronaldo?

Inför säsongen var Champions League-titeln det stora målet för Juventus, speciellt efter att de värvade en 33-årig Cristiano Ronaldo för över en miljard kronor. Men nu har de ett berg att bestiga för att ta sig vidare till kvarstfinal. Atléti vann det första matchen med 2-0 och med deras defensiva skicklighet känns Juves chanser små.

Målen kom från den uruguayanska mittbacksduon José Gimenez och Diego Godin, två spelare som lär vara huvudpersoner även på tisdag när Ronaldo, Dybala och kompani ska försöka vända på steken.

Juventus har ett strålande hemmafacit under säsongen och bara förlorat en match på Allianz Stadium, något som ger laget viss anledning att tro på avancemang. Men Simeones manskap har bara förlorat en Champions League-match på elva försök och till 5.30 bör spelet på en gästande vinst locka.

Fem av Atlétis åtta senaste matcher i turneringen har slutat oavgjort och när två storklubbar spelar på tisdag känns det utfallet logiskt. Ni hittar krysset till 3.65 på Bethard.

Målsnålt på Allianz

Två balanserade lag med två taktiska mästare på respektive tränarbänk bäddar för en målsnål tillställning på Allianz Stadium.

Just Atlético har sett bäst ut defensivt av lagen och hållit nollan i sina fyra senaste matcher, där de totalt tystade Juve-offensiven i det första mötet.

En ny hållen nolla för Jan Oblak finns till 4.35 och tror man på en helt mållös tillställning finns det spelet till hela 8.75.

City lunkar till kvartsfinal

Första mötet i Gelsenkirchen blev tuffare än förväntat för Pep Guardiola och hans Manchester City, men genom två mål av Leroy Sané och Raheem Sterling i matchens slutminuter kunde de säkra 3-2-segern.

Returmötet på Eithad Stadium lär va av annan karaktär och ett City i lysande form lär göra processen kort med de tyska gästerna. Premier League-ledarna har vunnit tio raka matcher på hemmaplan och siktar nu på en elfte.

Samtidigt har Schalke – återigen – underpresterat och är placerade på en 14:e plats i Bundesliga. De har släppt in 14 mål på de fyra senaste matcherna och på tisdag lär de ha fullt upp med att stoppa Sergio Agüero som är i en fin målform.

City har besegrat Arsenal med tre mål och Chelsea med 6-0 under den senaste månaden, resultat som kan bli aktuella även på tisdag. City finns till 2.05 med -2 i handikapp och är ett bra alternativ på förhand.

Mål i båda målen

Manchester Citys bländande anfallsspel har inte riktigt reflekterats i de nedre regionerna av planen då laget har släppt in åtta mål i Champions League under den här säsongen – detta trots enkelt motstånd på pappret.

Lyon tog sammanlagt fyra poäng mot City och vann med 2-1 på Eastlands samtidigt som Hoffenheim gjorde mål i båda mötena mot de regerande PL-mästarna.

Schalke har gjort mål i alla förutom en Champions League-match under säsongen och båda lagen gör mål finns till 2.10 gånger pengarna.

BETTA NU – KLICKA HÄR