Bayern och Barcelona vidare?

Under onsdagens åttondelsfinaler bjuds vi på tre storlag och en outsider som vill störa Barcelona på Camp Nou.

Bayern München – Liverpool & Barcelona – Lyon står på agendan där de två hemmalagen är favoriter till att vinna under ordinarie matchtid. 

Allianz Arena tar Bayern vidare

Efter en höst fylld av underprestation och kritik har Bayern München kommit igång på riktigt under Niko Kovacs ledning. I det första mötet dominerades händelserna förvisso av Liverpool, men Bayerns defensiva approach gav tyskarna en hållen nolla och ett bra utgångsläge inför returen.

Under 2019 har ligaspelet varit en dans på rosor för de tyska giganterna och deras åtta raka Bundesliga-segrar förstärker det. 5-1 och 6-0 på de två senaste matcherna är precis de styrkebeskeden som Bayern-supportrarna ville ha inför det avgörande mötet och nu kan det bli en formstark Robert Lewandowski som skjuter Bayern vidare (1.66 att göra mål i matchen).

För Liverpool är liga-läget fortfarande positivt och de ligger en poäng bakom Manchester City i toppen. Dessvärre har deras aningen sämre resultatrad under 2019 bidragit till att de hela tiden spelar med kniven mot strupen i Premier League och att varje match är som en final för Klopps manskap.

Liverpool har en finalplats i turneringen att försvara, men med en av de tuffaste bortamatcherna i Europa på onsdag, kan The Reds Champions League-säsong ta slut på förtid.

Båda lagen har 1.90 att avancera efter förlängning, men under ordinarie tid är Bayern favoriter till att vinna (2.15), ett spel som bör locka sett till form och förutsättningar.

Barcelona mot kvartsfinal

I den andra åttondelsfinal möts Barcelona och Lyon, ett möte som även det slutade 0-0 i det första mötet. I den matchen var fick Lyons talangfulla material visa upp sig från sin bästa sida – som i höstens gruppspel – men där Barcelona borde straffat fransmännens obalans på mittfältet.

Istället gick Messi och kompani mållösa och får nu försöka säkra avancemanget inför den kravfyllda publiken på Camp Nou. Lionel Messi – som skjutit Barcelona vidare i den här turneringen vid så många gånger genom åren – lär göra detsamma på onsdag och argentinaren finns som både första och sista målskytt till 3.10 gånger pengarna.

Ernesto Valverdes manskap har presterat på en bra nivå under säsongen och kommer med påfyllt självförtroende efter att ha förstört Real Madrids säsong med två Bernabeu-vinster på fyra dagar.

Nu har de 1.23 att vinna under ordinarie tid, men om man vill spetsa sitt odds lite finns handikappsspelet -1 på Barca till 1.62.

Lyon gör mål, va?

I gruppspelet fick vi se hur Lyon störde Manchester City över 180 minuter och sammanlagt plockade fyra poäng av de regerande PL-mästarna. Det finns en offensiv kvalitet hos den talangfulla Ligue 1-trean och de kan mycket väl störa Barca i högre utsträckning än vad många tror.

Med Nabil Fekir tillbaka (avstängd i det första mötet), Memphis Depay och en formstark Moussa Dembélé kan Bruno Genesios manskap få utdelning och spelet båda lagen gör mål finns till 1.90.

SPELA NU – KLICKA HÄR