Borussia Dortmund vs Red Bull Leipzig

Det är premiärmatch i bundesliga och vi öppnar med en riktig rysare. Borussia Dortmund har ny tränare och RB Leipzig har haft en fin sommar med ett fint transferfönster. Båda lagen är spekulanter till att kunna nå en Champions League-plats. Ja, Dortmund kan till och med kanske rå på Bayern München som har problem generationsbyten.

Borussia Dortmund

Förra säsongen imponerade man inte alls. Borussia Dortmund hamnade förra året på en fjärde plats. Ett underkänt resultat om man frågar fansen i klubben. Man ska vara topp två. Men man har fått en ny tränare som roddar, Lucein Favre som har slitit hårt i sommar för att göra sitt avtryck på klubben. Man satsar ungt och hungrigt i klubben. I försvaret har Sokratis lämnat och öppnat upp för unga talanger så som Diallo som besitter en snabbhet som den förstnämnde inte har. På mittfältet har Thomas Delaney och Axel Witsel plockats in vilket är klar uppgradering. Dessa två lär kunna öppna upp för Mario Götze som redan har gjort en imponerande försäsong.

Under sommaren har slagit lag som Manchester City och Liverpool. Englands topp, något som bådar gott inför kommande säsong. Lagets nyckelspelare är Reuz som måste producera mål om man ska ha en chans att rå på Bayern München. Det blir en prövning för den nya tränaren Favre, men efter hans meriter i Mönchengladbach som tog till Europaspel och även Nice är han nog det bästa namnet för jobbet.

Red Bull Leipzig

Förra året missade man precis Champions League-platsen. Endast med två poäng. På tränarbänken har det skett en del även i Leipzig. Ralph Hasenhüttl har fått lämna då han inte längre var inräknad i klubbens långsiktiga plan. Just nu är Julian Nagelsmann klar för att ta över laget men först vid säsongen 2019/20. Just nu är det Ralf Rangnick som leder laget från bänken, Leipzigs nuvarande sportchef. Det här kan ses lite som en mellansäsong för Leipzig i och med deras tränarsituation, men att laget är några att räkna med i över halvan av tabellen är ett faktum. I laget besitter man ju både svensken Emil Forsberg och anfallaren Timo Werner.

Matchen

Det kommer bli en riktig rysare. Både Dortmund och Leipzig är lag som båda har potential att kunna hamna högt upp på tabellen, båda har nya tränare och båda har unga, hungriga trupper. Dortmund har sedan Klopps tid stått för offensiv, snabb fotboll. Man besitter Ruez och Götze. Två spelare som är produkter av klubben.

Leipzigs är kanske det lag som mest liknar Dortmunds till spelstilen i Bundesliga. Forsberg och Werner gillar snabba omställningar och invikningar från sidan, framför allt Forsberg. Att matchen kommer bli en omvälvande historia med skott på båda lag känns högst troligt. Det är Dortmund som har hemmaplan. En klar fördel för laget som har de bästa publiksiffrorna i hela världen. Bethards odds på att Dortmund vinner ligger på 1.76 medans oddset på en rak på Leipzig ligger på 4.55 i skrivande stund. Ett rimligt spel kan vara att båda lagen gör mål ligger på 1.52.

BETTA NU – KLICKA HÄR