FC Bayern München vs. Hoffenheim

Som eftersläntrare bland ligorna drar till slut tyska Bundesliga igång. För alla som älskar supporterskap, arenor med stort tryck och fotboll som är offensiv till gränsen till dåraktigt kommer älska Bundesliga. Föst ut den 24:e augusti ställer sig förra årets mästare Bayern München mot förra årets skräll, Hoffenheim. Ett på förhand kanske uppgjort möte, eller?

Bayern München

Münchens sjunde raka seger i ligan förra året har gjort de till ohotad etta de senaste åren. Laget är nu utsatt för ett generationsbyte som påverkar nästan alla lagdelar. Det är framför allt offensivt som man har problem. De två mest färgstarka spelarna, Arjen Robben och Frank Ribery, 34 respektive 35 år gamla, spelar förmodligen deras sista säsong på denna nivå. Det är ett under att de fortfarande kan prestera på den nivå som de gör, även om de inte kan mäta sig med det lag som ställde upp för bara tre år sen. Ja, en del talar för Münchens storhetstid är förbi och att detta blir året som man kanske tappar ligasegern till ett Dortmund eller Schalke. Eller om Hoffenheim kan etablera sig i den här delen av ligan.

Under försäsongen har man sett starka ut, man har slagit bland annat Manchester United, Frankfurt och Hamburg. De två senaste övertygande. Men sist stod man i DFP, den tyska cupen, mot division fyra laget Drochtersen. Matchen var långt ifrån ett styrkebesked från de tyska mästarna. Resultat 0-0 höll sig hela vägen fram till 80:e minuten. Till sist petade Robert Lewandowski in bollen och matchen slutade 1-0.

Hoffenheim

Förra säsongen gjorde man en riktig höjdarsäsong. Man slutade på delad tredjeplats med Dortmund och Bayern Leverkusen. Totalt skrapade man ihop 55 poäng. Även om det var 29 poäng bakom serievinnarna var det lagets bästa säsong på många år. Totalt förlorade man nio matcher under säsongen, och det är just defensiven som har varit problemet för Hoffenheim. Man släpper in en hel del onödiga mål, även om man producerar framåt. Något som inte minst märks i genrepet inför premiären.

I DKP vann man mot Kaiserslautern med hela 6-1. En imponerande insats där brassen Joelinton stod för tre av målen för Hoffenheim. Man har i sina fyra senaste matcher hela 20-4 i målskillnad, men då med ett par träningsmatcher mot lag som Heerenveen och Chievo.

Matchen

En premiärmatch är alltid en premiärmatch. Resultatet är alltid knepigt att gissa sig fram. Men på pappret ska det vara en seger för Bayern München, man spelar trots allt hemma på Allianz arena. Lagdel från lagdel har man i princip bättre spelare sett överallt, framför allt defensivt. Hoffenheims chans ligger i att Hummels och Boateng är lika långsamma som de var i VM och att Joelintons snabbhet kommer överrumpla mittbacksparet.

Lewandowski har haft en riktigt fin målskörd under försäsongen och ser precis lika het ut som han gjorde förra säsongen när han vann skytteligan med 29 mål. Hoffenheims försvar kommer få jobba stenhårt för att hålla tätt.

Bethard sätter oddset på Bayern München till 1.23 gånger pengarna jämfört med Hoffenheims 12.00 odds. Ett överspel med matchvinnare kanske är mer givande, då det ligger på 1.53 gånger pengarna.

BETTA NU – KLICKA HÄR