Målkalas när Liepzig besöker Allianz

Det är ingen nyhet att Bayern München har haft otroliga problem under säsongen. Men det verkar nu som man att man har löst de underliggande problem som har varit anledning till deras formsvacka. Man kan nu husera med fyra raka vinster i ligan och man har klättrat upp till en tredjeplats i Bundesliga. Nu nio poäng efter ledande Borussia Dortmund.

Senast spelade man mot Hannover och det blev 4–0 till de regerande mästarna. Fyra mål och fyra olika målgörare är ett styrkebesked för ett lag som har varit beroende av skyttekungen Robert Lewandowski under hösten.

RB Leipzig storsatsar fortfarande för att etablera sig i toppskiktet i den tyska ligan. Just nu ligger man på en fjärdeplats med 28 poäng på 15 matcher. I skrivande stund är man klara för Champions League inför nästa år. Något som man hoppas gå bättre än årets flopp i Europa League. Leipzig åkte ut redan i gruppspelet med motståndare som Salzburg, Celtic och Rosenborg. Det positiva nu är att man kan satsa helhjärtat på ligaspelet, olikt Bayern München.

Ett Bayern München i form och på hemma på Allianz Arena är riktigt tufft motstånd och kan på en bra dag slå vilket lag som helst. Nu möter man med ett RB som inte har vunnit borta på fyra matcher i rad. Oddset på att München vinner ligger på 1.37 gånger pengarna, ett odds som ger en bra bild på hur lagen ställer sig mot varandra.

Även om Bayern München är favoriter i matchen ska Leipzig kunna peta in ett mål i matchen. Man vann senast borta mot Mainz med siffrorna 4-1 och München kommer från en Champions League-match mot Ajax som slutade 3-3. Försvaret känns lite halvsvajigt med andra ord. Som man så ofta kan när det gäller tysk fotboll kan vi förvänta oss ett målkalas även i den här matchen. För att öka oddset en smula kan man kombinera en rak etta med att båda lagen gör mål i matchen till oddset 2.20.

BETTA NU – KLICKA HÄR