Transfernyheter 13 juni

Transfernyheter

Officiella övergångar

Det står nu klart att Diego Dalot lämnar FC Porto för Premier League-klubben Manchester United. Enligt Manchester Uniteds officiella hemsida har den portugisiska ytterbacken skrivit på ett 5-årskontrakt klubben. Jose Mourinho, Manchester Uniteds manager, har haft ögonen på den 19-åriga supertalangen under lång tid. Bland andra har Barcelona och Real Madrid har visat intresse för att värva Dalot som till slut bestämde sig för testa sin lycka i England.

Juventus lånade förra säsongen Douglas Costa av Bayern München för 6 miljoner euro och nu står det klart att de tänker behålla brasilianaren. Ligavinnarna i Serie A fick betala ytterligare 40 miljoner när man utnyttjade sin option för att få loss den produktive mittfältaren. Costa gjorde i fjolårets säsong fyra mål och 21 assist i Juventus.

 De italienska mästarna värvar också målvakten Mattia Perin från Genoa. Perin som drog sitt främre korsband förra året är nu klar för spel igen och skrev på ett 4-årskontrakt med Juventus. Perin som även är tredjemålvakt i det italienska landslaget ses kanske som en ersättare till sin landslagskollega och numera klubblagskollega Gianluigi Buffon.

Sebastian Larsson återvänder nu hem till Sverige efter många år på den engelska fotbollscenen. 33-åringen kommer fortsätta sin karriär i AIK efter att ha gjort en säsong i Hull City. Den nya klubben har ambitioner om att gå från att vara en toppklubb till att bli en titelvinnare och ser Larsson som en klar förstärkning till truppen. Larsson kommer spela i AIK:s tröja fram till 2020 med en option att kunna förlänga sitt kontrakt med ett år.

Efter en tid belgiska Gent kommer Anders Christiansen åter tillbaka till Malmö FF. Den danske landslagsmittfältaren blev utsedd till allsvenskans bästa spelare förra året har skrivit kontrakt fram till 2022 med fjolårets vinnare av Allsvenskan.

Borussia Dortmund har värvat Thomas Delaney från ligakonkurrentera Werder Bremen. 26-åringen som är aktuell för VM i Ryssland med sitt Danmark om några dagar har skrivit på ett 4-årskontrakt med Dortmund.

SSC Napoli förstärker sitt anfall med Simone Verdi som skriver på ett kontrakt som sträcker sig fram till 2023. Verdi som tidigare spelade i Bologna tros har kostat runt 25 miljoner euro.

Real Madrids manager Zinedine Zidane har bestämt sig för att ta ett sabbatsår från fotbollen efter två säsonger i klubben. Han lyckades under denna tid ta hem två Champions League-titlar, något som ingen annan har gjort förut. Istället kommer Spaniens förbundskapten, Julen Lopetegui, ta över ”Los Blancos” efter sommarens VM i Ryssland.

Rykten & spekulationer

Jean Michaël Seri som förnuvarande spelar i franska Nice tros vara på väg bort från klubben. Mittfältaren har varit hetluften länge och brittiska toppklubbar som Arsenal, Chelsea och Manchester City är alla intresserade av ivorianen. Agenten Franklin Mala har uttalar sig offentligt om att det just nu är Napoli som ligger som förstaval för Seri. Mala fortsätter flörta med klubben och säger att Carlo Ancelotti kommer kunna ta fram det bästa ur Seri.

Mousa Dembelé har endast ett år kvar på sitt kontrakt i Tottenham och det börjar visas intresse för belgaren som inte har fått någon förlängning med klubben. 31-åringen har ett tag kopplats till den italienska klubben Inter. Nu har även fjolårets vinnare av Serie A, Juventus, visat intresse för Dembelé. Inter ska ha erbjudit 10 miljoner euro men det är nu klart att Juventus ska vara redo att lägga 30 miljoner euro Dembelé.