Inför Champions League-kval

Champions League

Det börjar närma sig den första rundan av Champions League-kvalet. Hela Sverige förlitar sig, åter igen, på att Malmö FF ska visa att svensk fotboll är att räkna med även i klubbsammanhang och inte bara i VM.

Utvalda matcher

FC Drita – Malmö FF

Det är ett Malmö som kommer till Europaspel utan att ha imponerat något vidare i Allsvenskan. Fjolårets mästare har placerat sig i mitten av tabellen med en hel del förluster i bagaget. Man har haft i och för sig haft massor av skadebekymmer under våren och efter vårsäsongen är avklarad har man plockat hem 15 poäng på elva matcher. Nu är det också klart att Mattias Svanberg lämnar Malmö för spel i Serie A, ännu ett tapp som kommer påverka klubbens bredd.

I första omgången får Malmö möta FC Drita från Kosovo. Något av en drömlottning för den svenska klubben.Drita spelar till vardags i Kosvos Superliga där man är en dominant klubb med grannrivalen Gjilani. FC Drita tog sig till kvalet genom ännu en playoffmatch där man möte Lincoln Red Imps från Gilbraltar. Man vann matchen med lätthet med resultatet 4-1.

Den första omgången av CL-kvalet går av stapeln i Gjilan i Kosovo på Gjilan City Stadium på tisdag. Bethard har satt oddset på Malmö att vinna till 1.32 medans FC Dritas hamnar på 7.50 gånger pengarna. Ett oavgjort ligger på 4.50 gånger insatsen.

Aleshkert – Celtic

På tisdag klockan 18:00 gästar Mikael Lustigs klubb FC Celtic Armenien för att möta Aleshkert FC. Den armeniska toppklubben som precis vann den inhemska ligan var nära att ta en dubbel men man förlorade cupfinal mot huvudkonkurrenten Gandzasar. Celtic dominerar i vanlig ordning skotska Premier League. Lustig och Celtic ses som klara favoriter och ett bet på att de tar hem matchen ges till oddset 1.28 gånger pengarna hos Bethard.

Rosenborg BK – Valur

Norska Rosenborg med hemmaplan i Tromsø åker till Island och Reykjavik för att möta Islands topplag Valur. Rosenborg har senast fått en rejäl formtopp såväl som i Europa som i inhemska ligan. Värvningen av Niklas Bendtner visade sig ge frukt och dansken har producerat i sin nya klubb. Matchen äger rum på tisdag klockan 22:00 svensk tid. Oddset på Rosenborg sätts till 1.34 gånger insatsen.

Vikingur Gotu – HJK Helsinki

Den finska toppklubben HJK Helsinki som även lider inhemska ligan Veikkausliiga åker till färörarna för att möta Vikingur Gotu. HJK ses som klara favoriter i mötet mot klubben från en av de mindre fotbollsligorna i världen. Den finska klubben går in som favoriter och en rak vinst ges till oddset 1.35 av Bethard.

Samtliga matcher

tisdag 10 juli

Torpedo Kutaisi – Sheriff Tiraspol 17:30

Flora Talinn – Hapoel Beer-Sheva 17:30

Aleshkert – Celtic 18:00

F91 Dudelange – Videoton Feherver 18:00

Vikingur Gotu – HJK Helsinki 20:00

Shkendija – Llansantffraid TNS 20:15

Cork City – Legia Warsaw 20:45

KF Drita – Malmö 20:45

onsdag 11 juli

FC Astana – Sutjeska 16:00

Spartaks Jurmala – Red Star Belgrade 18:00

Suduva Mjp – Apoel Nicosia 18:00

Spartak Trnava – HSK Zrinjski Mostar 18:00

Kukesi – Valletta FC 19:00

Ludogorets Razgard – Crusaders Belfast 19:00

Olimpija Ljubljana – FK Qarabag 20:00

Valur – Rosenberg 22:00

BETTA NU – KLICKA HÄR