Inför Champions League-kval

Infor Champions League

Det är dags för andra omgången av den första rundan av Champions League-kvalet.

 

Sammandraget från förra omgången vann Malmö relativt enkelt borta mot Kosovo och Rosenborg åkte på däng när man besökte Island och Valur. Det senare mötet blir nog det mest intressanta att följa under returmötena den 17:e och 18:e juli.

Utvalda matcher

FC Drita – Malmö FF

I första mötet startade matchen något trevande från båda håll. Men efter att Malmö gjort mål i tolfte minuten genom Carlos Strandberg tog man övertaget och kontrollerade i princip matchen. Malmö lyckades även utöka segern till 2-0 innan halvlek genom Anror Traustason precis efter en osäker straffsituation då en Dritaförsvarare fällde Eric Larsson.

I andra halvlek var det också Malmö som förde matchen framåt. Man hade dock svårt att producera eller skapa på Dritas hemmaarena. Domaren nyanserade matchen med märkliga beslut och planen var ojämn och mjuk. Malmö hade svårt att skapa chanser men lyckades ändå gå med slutresultatet 3–0 ur matchen efter att Markus Rosenberg nätat sist.

Inför returen ska det mycket till för att inte Malmö ska avancera för ett möte mot CFR Cluj. Man förde matchen fint på bortaplan även om man inte hade domaren eller planen med sig. Bethard ger oddsen 1.005 till Malmö och 13.00 på ett kryss. Men Malmö hemma på en bättre plan ska bara ta hem det.

Aleshkert – Celtic

Inte helt oväntat vann Celtic första mötet mot Aleshkert. Hemmalaget stod sig dock bra i första halvlek mot skottarna som hade problem att få igång sitt spel. Det skulle dröja till förlängningen i första innan fransmannen Edouard gjorde första målet. I andra halvlek förde Celtic matchen igenom och vann till slut med 3–0.

Det var en startelva utan Lustig som precis kommit hem från VM i Ryssland men han tros starta i returen. En retur som Celtic har på hemmaplan och ses som favoriter. Oddset på en rak för Celtics favör ligger just nu på 1.01.

Rosenborg BK – Valur

De isländska skrällarna fortsätter att trilla in. Valur lyckades slå favorittippade Rosenborg med 1–0 efter att Sigurbjörnsson spräckte nollan i 84:e matchminuten. Ett historiskt mål då det är första gången ett isländskt klubblag vinner en match i ett kval till en stor internationell turnering sen 1967.

En seger som sätter en oerhörd press på den norska toppklubben när de mötts hemma i Trondheim nu på onsdag. Oddset på att den Rosenborg tar hem det ligger just nu på 1.14, ett odds som säger det mesta på vilken skräll Valur mäktade med.

Vikingur Gotu – HJK Helsinki

Finska HJK satta tidigt två mål mot Vikingur, i matchminuterna nio respektive 28. Ett resultat som höll sig hela första halvleken. Sex minuter in i andra lyckades laget från Färöarna reducera till 2–1 som också blev slutställningen av matchen. HJK som spelar hemma på returen går in med oddset 1.04 inför mötet och bör avancera.

Samtliga matcher

tisdag 17 juli

Valetta FC – Kukesi 18:00

HJK Helsinki – Vikingur Gotu 18:00

Apoel Nicosia – Suduva Mjp 19:00

Hapoel Beer-Sheva – Flora Talinn 19:00

Malmö FF – KF Drita 19:00

Videoton Fehervar – F91 Dudelange 20:15

Red Star Belgrade – Spartaks Jurmala 20:30

Crusaders Belfast – Ludogorets Razgard 21:00

Legia Warsaw – Cork City 21:00

onsdag 18 juli

FK Qurabag – Olimpija Ljubljana 19:00

HSK Zrinjski Mostar – Spartak Trnava 19:00

Sheriff Tiraspol – Torpedo Kutaisi 19:00

Rosenborg – Valur 19:45

Sutjeska – FC Astana 20:00

Celtic – Alashkert 20:45

BETTA NU – KLICKA HÄR