Inför Champions League-kval, andra omgången

Champions League

Efter första matchen spelad i andra omgången väntar nu returer i samtliga möten. För svensk del är det i vanlig ordning Malmö FF vi följer i Champions League. Efter att ha tagit sig förbi första kvalrundan med lätthet fortsätter laget att imponera under den nya coachen Rösler. Utöver Malmös vinst är noterbara resultat 0–0 i matchen mellan Ludogorets Razgard och Vidi FC, lagen som Malmö får möta i tredje omgången. Dinamo Zagreb vann sin första match med hela 5–0 mot Hapoel Beer Sheva, ett styrkebesked för det kroatiska klubblaget.

Utvalda matcher

Malmö FF – CFR Cluj

Det var ett stabilt Malmö i första mötet mot Cluj på bortaplan. Rösler har etablerat sin spelidé fint och satt sin defensiv på ett utmärkt sätt. Rasmus Jönsson, mittback, och Oskar Lewicki, defensiv innermittfältare, har fått skräddarsydda roller i Röslers försvarstänk, något som verkligen var påtagligt i sista matchen. Cluj hade inte mycket att komma med och Malmö kontrollerade hela matchen från start till slut.

Offensivt skapade varken Malmö eller Cluj särskilt mycket. Resultat 1–0 till svenskarna speglar matchbilden ganska bra. Värt att nämna i Malmös offensiv är Carlos Strandberg som också gjorde målet i 45:e minuten, framspelad av Oskar Lewicki.

Inför returen kan Malmö vila ganska så tryggt i båten. Man spelar på hemmaplan med ett bortamål i bagaget. Rösler verkar ha fått igång sitt spel med klubben vilket har gett resultat både i allsvenskan och europaspel. Oddset på Malmö har satts till 2.00 gånger pengarna hos Bethard. En liten fördel till i jämförelse med Clujs odds på 3.70.

Rosenborg – Celtic

Skottarna vann en övertygande seger mot Rosenborg i första mötet. Resultatet slutade 3–1 till Celtic, även om det var Birger Meling som öppnade målskyttet för det norska laget redan efter 15 minuter. I andra halvlek var det bara Celtic då man öppnade med två mål på två minuter i starten halvleken.

Rosenborg kommer få det riktigt tufft att avancera till nästa omgång av kvalet. Bethard har satt Rosenborg chanser att vinna till 2.40 gånger pengarna. Ett odds som självklart höjs av att Celtic kan slappna av med sitt resultat i första omgången.

Basel – PAOK

Ett av de mer intressanta mötena i andra omgången är den mellan schweiziska Basel och grekiska PAOK. Basel, en klubb som bara för något år sedan tog sig till slutspel Champions League och även är återkommande i gruppspelet är onekligen i en formsvacka. Klubben har förlorat sina fem senaste matcher, inklusive den nu senast mot PAOK som slutade 2–1. PAOK kommer från en fin försäsong och har vind i seglet till returen.

Basels mål som kom i 82:e minuten av Albian Ajeti kan komma att betyda mycket inför returen på tisdag. Basel kommer få spela på hemmaplan och tar sig vidare med 1–0, något som inte alls är omöjligt. Bethard sätter Schweiz chanser till att vinna till oddset 2.00 gånger insatsen.

Samtliga matcher

Tisdag 31 juli

Hapoel Beer Sheva – Dinamo Zagreb 19:00

FC Sheriff – Shkendija 19:00

Spartak Trnava – Legia 20:30

Onsdag 1 augusti

HJK Helsinki – Bate Borisov 19:00

Midtjylland – FC Astana 19:00

Qarabag – Kukësi 19:00

Malmö FF – CFR Cluj 19:15

Süduva – Röda Stjärnan 19:30

Videoton – Ludogorets 20:00

Basel – PAOK 20:00

Sturm Graz – Ajax 20:30

Rosenborg – Celtic 20:45

BETTA NU – KLICKA HÄR