Champions League 7 november

Även om kanske de riktiga tungviktsmötena kommer att äga rum på tisdagen under denna Champions League-omgång finns det ändå ett par intressanta möten under onsdagskvällen. De fyra sista grupperna långt från klara och lagen som kan ta sig vidare ännu mer ovisa än de som ska stå för underhållningen på tisdagen. Juventus sätter en oerhörd press på Manchester United då man måste vinna i Italien för att kunna hålla avstånd från Valencia. Ajax kan säkra avancemang när man besöker Benfica vid en eventuell vinst medan en förlust skulle kunna bli riktigt ödestigen. Det är i början på upploppet till slutspelet och bollen är rund.

Utvalda matcher

CSKA Moskva vs Roma, 18.55

I den inledande matchen på onsdagen besöker Robin Olsson och Co Moskva. Den förra matchen slutade med 3–0 till italienarna efter att Dzeko på egen hand gjort två mål och bidragit med en assist till det tredje. För svensk del har Robin Olsson verkligen hittat formen och nollade för andra gången ett lag i Champions League.

Vi vet att Roma är ett lag som har en otroligt hög högsta nivå och kan när de är som bäst nästan fälla vilket lag som helst. Vi vet också att dalarna kommer och går lite för frekvent för att etablera sig i den absoluta toppen. I förra mötet hade man fördelen att spela på läktare fullsatt med hemmafans, nu besöker man Ryssland och stödet kommer vara obefintligt.

CSKA Moskva har blandat och gett hittills i Champions League. Efter en svag insats mot Viktoria Plzen där man endast fick med 2–2 slog man Real Madrid med 1-0. Mycket tack vara en riktigt bra försvarsinsats från rysk sida. Bör dock sägas att Real Madrids offensiv saknade den där riktiga spetsen.

Favoriter i matchen är Roma som ändå, trots bortamöte, ser allmänt vassare ut. Bethards oddssättare ger en rak tvåa 2.00 i odds. Ett spel på att CSKA Moskva vinner ligger på 4.00 gånger spelad insats.

Juventus vs Manchester United, 21.00

I onsdagen tyngsta möte gör Ronaldos gamla klubb, Manchester United, upp mot hans nya, Juventus. Senast gav Massimilano Allegris defensiva tänk frukt och Juventus kunde utmanövrera Manchester United tämligen enkelt och fick med tre pinnar från Old Trafford. Nu spelar man dessutom hemma på Juventus Stadium och utgångspunkten för United ser till och med knepigare ut.

För Manchester United ser förhållande inför matchen liknande ut som inför det förra mötet. Man har dock ett par vinster i bagaget och något bättre självförtroende i truppen. Mourinho har valt att plocka av Lukaku från planen och spelar istället med Rashford som anfallare. Detta har bidragit till ett mer dynamiskt och rörligt offensivt spel som har gett fina resultat i ligaspelet.

Försvarsmässigt finns det också bättre tendenser i United spel. Lindelöf har vuxit de senast matcherna och som så bör fått allt mer starter. Men det görs fortfarande för många mål bakåt i deras matcher. Det är svårt att jämföra sig med Juventus. Den gamla damen har inte släppt in ett mål i Champions League så långt och i ligan kan man jämföra deras åtta insläppta kontra Uniteds 18 på tio matcher.

Bethards oddssättare lägger hela sitt förtroende på Juventus med oddset 1.60 gånger pengarna för en rak etta. Manchester United får nöja sig med oddset 6.40 för ett spel i deras favör.

Lyon vs Hoffenheim, 21:00

Efter förra omgångens målkalas mellan lagen ser nog folk på mötet mellan Lyon och Hoffenheim med ökat underhållningsvärde. Matchen slutade till sist med hela 3-3 efter att Hoffenheims Joelinton kvitterade i 92:e matchminuten och fastställde slutresultatet.

Gruppmässigt har Lyon stått för den starkaste insatsen hittills av de två lagen. Man ligger på en andraplats med två oavgjorda och en vinst. Vinsten kom mot tabellettan och Manchester City på bortaplan då lyckades peta in två baljor mot ett lag som bara har släppt in fyra mål i sin inhemska liga. Man ligger inne med en riktigt fin offensiv och har gjort sju mål i de tre första omgångarna i Champions League. Defensivt har det sett sämre ut, ett snitt på två insläppta mål per match.

Hoffenheim kommer till matchen med förhöjt självförtroende när man krossade Bayer Leverkusen i ligan med 4–0 i helgen vilket ledde till deras tredje raka vinst i Bundesliga. Efter tre omgångar har förlorat en gång mot Manchester United och spelat oavgjort mot Lyon och Schaktar Donetsk.

Oddsen i matchen är självklart jämna. Lyon får oddset 2.00 för en vinst och Hoffenheim får 3.65 för samma spel. Hoffenheim måste ta en vinst för att kunna ta hota Lyon i kampen om andraplatsen och kommer därför behöva gå offensivt i matchen, något som brukar öppna upp matchbilden. Ett överspel kan vara lämpligt. Att det blir över 3.5 mål i matchen kan spelas för 2.05 gånger insatsen.

Manchester City vs Schaktar Donetsk, 21.00

På pappret en av de mer självklara matcherna om man jämför trupp till trupp men ändå en som bör tas med i sin riskanalys. Manchester Citys insatser i europeiska turneringar har ständigt varit under all kritik med tanke på vilken potential laget har. Även om ett uteblivit avancemang känns långt borta finns risken alltid.

City har än så länge tagit sex poäng efter tappet mot Lyon och man fick kämpa för att besegra Hoffenheim. Det gör matchen på onsdag till en måste match för nåt så när kunna säkra en plats i slutspelet. Senaste matchen i ligan blev det storseger mot Southampton med hela 6-1 efter att Sterling gjorde en sina bästa insatser för säsongen. Sterling hittade målet två gånger och assisterade även Agüero som fick strecka i målprotokollet. Målet för argentinaren innebar att han nu går upp i delad skytteligaledning.

Donetsk har haft det knepigare. Man har dock lyckats spela oavgjort mot både Lyon och Hoffenheim med helt klart godkända insatser. Matchen senast mot City slutade dock med 0-3 trots att man hade hemmafördelen i sitt ägo.

Frågan är om och hur mycket man kommer kunna utmana City? Bethard anser risken för en förlust för City är försvinnande liten. Oddset ligger på ynka 1.10 för ett spel på en rak etta.

BETTA NU – KLICKA HÄR