Champions League

Paris Saint-Germain vs Liverpool

28:e november 21:00

Inte helt oväntat ser vi att årets ”Dödens grupp” fortfarande är helt öppen då samtliga lag, till och med FK Crvena Zvezda kan i dagens läge gå upp och vinna gruppen. Detta efter att man lyckades besegra Liverpool hemma med 2-0. En match som skulle säkra lagets avancemang till slutspelet. Istället förlorade man och måste nu ta poäng i någon av matcherna mot PSG eller Napoli. Liverpool ligger nu på samma poäng som Napoli, sex poäng, med PSG på fem poäng strax bakom.

Liverpool har sedan förlusten mot FK Crvena Zvezda vunnit två betryggande segrar i Premier League. Först mot Fulham med 2-0 och till sist mot Watford med 3-0. Åter igen två hållna nollor för Liverpool vars defensiv känns stensäker. Man släpper, olikt andra lag i toppen av den engelska liga (exklusive Manchester City), nästan aldrig in mål bakåt på grund av misstag. Detta har lett till matt man endast har släppt in fem mål på 13 spelade matcher. Salah har kommit igång på allvar och gjort två mål på två matcher.

Det franska mästarlaget går som tåget i ligan. Man är ännu obesegrade och har vunnit 12 av sina tretton matcher så långt, och dessutom har man ett snitt på 3.5 mål per match. En lag som är för sin liga. Detta behöver dock inte alltid vara en bra grej, framför allt inte när man ska ut i europaspel och möta ett bättre och mer kvalitativt motstånd. Man har också generellt svårt för engelskt motstånd. Deras enda förlust i tävlingsmatcher i år är mot just Liverpool i deras förra möte. Nu spelar dock PSG på hemmaplan och med en Cavani i storform. Fyra mål på två matcher och ett Champions Leaguemål så långt.

Bethard sätter oddsen i matchen till PSG:s fördel. 2.15 gånger pengarna för en rak etta. Spelet på tvåan ger i skrivande stund 3.30 gånger spelad insats. Är oddsen något överrepresenterade eller kommer PSG kunna penetrera Liverpools försvar lika enkelt som mot de motstånd man har ligan?

Tottenham vs Inter

28:e november 21:00

Tottenham har hamnat i något av prekär situation i Champions League. I en grupp med Inter och Barcelona framför sig och tre poäng bakom tvåan behöver man en vinst här för att kunna avancera. Inter har visat sig vara riktigt starka i europaspelet så långt. Med två vinster och en oavgjord match mot Barcelona har man nu sju poäng och alla chanser att avancera till slutspel. Barcelona är så gott som klara med sina tio poäng vilket gör det interna mötet här onekligen intressant.

Tottenham har fått jobba hårt för sina poäng i gruppspelet. Två förluster mot Inter och Barcelona och oavgjord mot PSV som slutade 2-2. En vinst här ett måste för det engelska laget som har Barcelona i sista matchen. Vid ett oavgjort resultat i matchen är man uträknade. Man kommer behöva gå offensivt i matchen, något som öppnar upp för mål och ett underhållande möte. Den här gången spelar man på hemmaplan inför en engelsk publik. Man bör dessutom komma med massvis självförtroende efter att ha slagit Chelsea med 3-1 på hemmaplan.

Tottenham har en otrevlig vana att släppa till onödiga mål bakåt, inte minst när man själv producerat framåt och slappnar av. Icardi i Inter är i storform och har garanterat potential att kunna peta in ett mål mot ett slarvigt engelskt försvar.

Oddsen i matchen ligger just nu på 1.76 gånger pengarna på att Tottenham vinner. Inter får oddset 4.80. Men tanke på förutsättningar på matchen kan ett målspel vara lämpligt i matchen. Just nu kan spela på att det blir mer än 2.5 mål i matchen hos Bethard till oddset 1.68.

BETTA NU – KLICKA HÄR