United och Roma inleder slutspelet med stil

Efter ett händelserikt och dramatiskt Champions League-gruppspel är det äntligen dags för det avgörande skedet i turneringen där Manchester United ställs mot PSG och fjolårssemifinalisterna Roma möter Porto hemma på Stadio Olimpico.

Stormötet på Old Trafford är på förhand den matchen som kittlar mest och när ett decimerat Paris Saint-Germain reser till Manchester kan den skandinaviska duon med Victor Nilsson Lindelöf och Ole Gunnar Solskjaer mycket väl ge sig goda förutsättningar att ta sig vidare under tisdagskvällen.

Fortsätter Oles succé?

Ole Gunnar Solskjaer kämpar för att göra sin plats på Uniteds tränarbänk till en permanent anställning och hittills har han gjort allt i sin makt för att närma sig det. Han har fått liv i de underpresterande spelarna, han har implementerat en taktik som passar materialet och han har skänkt tro till hela klubben sedan intåget i slutet av december.

Paul Pogba flyger fram, Anthony Martial flyter fram, VNL har spelat på sin landslagsnivå och Marcus Rashford har befäst sin plats som en av världens största anfallstalanger. United har 2.30 till att vinna matchen och med tanke på att de fick vila stora delar av sin startelva i segern mot Fulham har de alla förutsättningar för att störa gästerna från Paris ordentligt.

En oavgjord och tio segrar på elva matcher är Solskjaers facit så här långt och hans succé kan mycket väl fortsätta när Champions League ska avgöras. Oddset mot PSG bör i alla fall locka.

Skadedrabbat PSG

Det finns så klart en kvalitet i PSG som inte ska underskattas men med nyckelspelare som Neymar – deras klart viktigaste figur i spelet – Edinson Cavani och högerbacken Thomas Meunier borta kan de stöta på problem på Old Trafford.

Huvudstadsklubben leder Ligue 1 i överlägsen stil, i vanlig ordning, och nu ligger deras stora fokus på att förbättra sina resultat i Champions League. Förra året blev det respass redan i åttondelsfinalen mot mästarna Real Madrid (även då utan Neymar) och nu hoppas de på att Thomas Tuchel kan bli den där taktiska injektionen som kan få laget att utmana långt in den haussade turneringen.

Vi kommer få en tight drabbning på Old Trafford där en knapp hemmavinst kan öka nerven inför returen i Paris. En 2-1-seger till United finns till lockande 7.75 samtidigt som United-seger och båda lagen gör mål finns till 3.75.

Roma mot avancemang

Under förra säsongen gick Roma överraskande till semifinal efter en fantastisk upphämtning mot Barcelona hemma på Stadio Olimpico i kvartsfinalen och nu har de fått en relativt tacksam lottning för att försöka upprepa den bedriften. De kliver in i dubbelmötet mot Porto som favoriter och i det första mötet har ett Roma med Nicolo Zaniolo och Edin Dzeko i bra form 2.05 i odds.

De slutade tvåa i sin grupp efter de regerande mästarna från Madrid och tog sig vidare genom ett starkt hemmaspel där de gjorde processen kort med både Viktoria Plzen (5-0) och CSKA Moskva (3-0).

De har haft en trend att göra mycket mål på hemmaplan i Champions League (slog både Barcelona och Liverpool med marginal under förra året) och när Porto nu reser till den italienska huvudstaden behöver tränare Eusebio De Francesco ett bra resultat för att övertyga ledningen och supportrarna att han är rätt man för jobbet.

Bortastarkt Porto

Med det sagt; Porto har förbättrats sedan det smärtsamma uttåget mot Liverpool ifjol och deras chanser att få med sig ett bra resultat från Rom ska inte räknas bort. De har 3.80 i odds och Sergio Conceicao manskap kommer kliva in i åttondelsfinalen med gott självförtroende efter ett bra gruppspel och en tillfällig ligaledning hemma i Portugal.

De vann fem av sina sex matcher i Champions League under hösten, där två starka bortavinster mot Lokomotiv Moskva och Galatasaray visar att de kan plocka resultat i tuffa matcher på resande fot.

Det bör skrämma Roma, men italienarna ska vinna tack vare sin grundkvalitet och erfarenhet. Roma-seger och båda lagen gör mål finns till 3.90 och är ett alternativ som bör tas i beaktning.

KLICKA HÄR