Svårt test för Spurs

Tottenham Hotspurs får ännu en chans att bevisa sin kvalitet bland de främsta lagen i Europa när Borussia Dortmund reser till London för en på förhand väldigt spännande och öppen åttondelsfinal.

Med Harry Kane och Dele Alli på skadelistan är det många experter och fotbollstyckare som håller de tyska serieledarna som favoriter, men Spurs har visat en förmåga att vinna även utan sin stjärnduo och deras form i ligan är ett tydligt bevis på det.

Hur klarar sig Tottenham utan sina skadade stjärnor?

De har motbevisat allt negativt snack runt klubben och sedan Harry Kanes skada mot Manchester United har laget visat styrka och vunnit fyra raka matcher i Premier League, där de har avgjort tre av de matcherna i slutskedet.

I Dortmund-lägret är formen aningen sämre då höstens stora succélag har gått tre raka matcher utan vinst i alla sammanhang – där de senast tappade en 3-0-ledning mot Hoffenheim under de avslutande 15 minuterna och gav Bayern München chansen att knappa in i Bundesliga-toppen.

Formen talar för att Tottenham kan stå för ytterligare en styrkedemonstration och lägga Dortmund på rygg under onsdagskvällen, ett spel som finns till 2.30 och bör tas i beaktning på grund av Spurs grundtrygghet och Mauricio Pochettinos smartness.

Det är två lag med stora offensiva kvaliteter – trots skadeavbräcken – och vi kan förvänta oss en händelserik matchbild med två direkta spelidéer. 1.68 på att båda lagen gör mål är kanske aningen snålt, men sannolikheten att det händer på Wembley är stor.

Tror man att Tottenham får en bra start i åttondelsfinalen och vinner finns hemmaseger och båda lagen gör mål till 4.05, ett spelvärt alternativ om man vill höja sitt odds ytterligare.

Son kliver fram för Spurs?

När målgarantin Harry Kane alltså är indisponibel finns det frågetecken kring vem ska göra målen för Tottenham. Men under de senaste veckorna är det Heung-Min Son som har stått för svaren och han har spelat på en imponerande hög nivå under den senaste månaden.

Sedan Son återvände från de asiatiska mästerskapen har han gjort mål i tre raka matcher där alla hans mål kommit under matchens avslutande tio minuter.  Han finns till 2.50 som målskytt under matchen och tror man att Tottenham gör sin vana trogen och avgör sent finns oddset 2.00 på att Spurs gör mål mellan 76:e och 90:e minuten.

Dortmunds förväntade målskytt Paco Alcacer har inte hittat sin höstform och haft problem de senaste matcherna. Han har inte gjort mål på de sex senaste framträdanden och om Borussia vill få med sig ett positivt resultat kan spanjorens form bli avgörande. Han finns till 2.50 som målskytt i matchen.

Real Madrid – klara favoriter

I onsdagens andra åttondelsfinal ställs de regerande mästarna Real Madrid mot överraskningslaget Ajax som kryllar av spännande talanger. I de sex senaste matcherna mellan lagen har Los Blancos dock vunnit alla försök och mycket talar för att den trenden fortsätter i veckan.

I fem av de sex matcherna har Real vunnit med tre mål eller mer och när Ajax tappat form i ligaspelet (en vinst på fyra senaste), pekar allt på en bortaseger för huvudstadslaget från Madrid.

Ajax letar efter formen, men för Real Madrid är det raka motsatsen. Efter den extremt turbulenta hösten har de hittat tillbaka under Santiago Solaris ledning och kommer från en positiv 3-1-vinst mot stadsrivalen Atlético Madrid.

Karim Benzema spelar sin bästa fotboll på länge och tillsammans med Vinicius Junior och Lucas Vasquez skapar han en fungerande anfallslinje för Real Madrid just nu. Fransmannen finns som målskytt till 2.25 och tror man att han gör matchens första mål finns det till oddset 6.00.

Ajax imponerade under hösten och stod för två utmärkta insatser mot Bayern München (1-1, 3-3) i gruppspelet. Det gör att vi kan få en tät match där Real Madrid-seger med ett mål finns till 3.40. Bortavinst och båda lagen gör mål finns samtidigt till 2.85.

Real Madrid har sju raka matcher utan förlust, men de har bara lyckats hålla nollan i två av de matcherna och när ett offensivt skickligt Ajax nu står för motståndet kan vi förvänta oss mål. Över 2.5 mål i matchen finns till 1.76 och är ett bra alternativ om man vill undvika att spela på en vinnare i mötet.

KLICKA HÄR