Kan Bayern störa Liverpool?

Efter förra veckans matcher där PSG styrkedemonstrerade sig till 2-0 på Old Trafford och där Tottenham slog ett Borussia Dortmund med 3-0 är det nu dags för nya toppmöten. Under tisdagskvällen ställs Liverpool mot Bayern München på Anfield och så här på förhand känns det som en öppen tillställning.

Den historiska statistiken visar att båda klubbarna har odlat stora framgångar under åren och har fem europeiska titlar var i sina respektive prisskåp, där Liverpool senast vann 2005 och Bayern senast lyfte bucklan under våren 2013.

Ovisst möte mellan två giganter

Bayern är värderade till 15.00 gånger pengarna att vinna Champions League och ligger för tillfället tvåa i Bundesliga efter höstsensationen Borussia Dortmund. Även Liverpool slåss i toppen av tabellen, främst med Manchester City och Spurs, och är placerade på en andraplats med en match mindre spelad.

Vi har inte blivit bortskämda med stormöten mellan de två klubbarna genom åren. Senaste de möttes i ett riktigt tävlingssammanhang var säsongen 1980/81, ett möte som gick till engelsmännens fördel.

Det kan bli ett gångbart utfall även på tisdag då Liverpool har vunnit sina fem senaste hemmamatcher i Champions League. De säkrade sin slutspelsplats genom en 1-0-seger mot Napoli och tror man på samma resultat mot tyskarna finns det spelet till 8.50 gånger degen.

Kryss på Anfield?

För Bayerns del var gruppspelet en enkel resa i en relativt enkel grupp. Utöver de två oavgjorda resultaten mot Ajax, vann de alla sina matcher och stod för en bra CL-höst i kontrast till ligaspelet.

Efter en skakig höst där tränare Niko Kovac var hårt ifrågasatt har Bayern nu hittat någon slags form i Bundesliga. De har bara en förlust i ligan sedan nederlaget mot Dortmund i  november och nu är avståndet till ligaledarna bara två poäng.

Bayern har god rutin från den här typen av matcher och deras resultat de senaste åren är en tydlig indikation på det. Fyra av deras fem senaste Champions League-turneringar har slutat i semifinal och lyckas de störa Liverpool över 180 minuter kan vi förvänta oss en liknande framgång i år.

Skador och avstängningar då? I Liverpool missar jätten Virgil van Dijk på grund av avstängning och de andra mittbacksalternativen Joe Gomez och Dejan Lovren är fortfarande inte tillgängliga.

Det kan ge Bayern goda förutsättningar som visserligen saknar spelare som Corentin Tolisso, Arjen Robben och Thomas Müller, men som har formstarka spelare i Robert Lewandowski och Leon Goretzka att hoppas på.

Med allt det här i åtanke flaggar vi för krysset som finns till 3.65 på Bethard.

Fortsätter Lyon att överraska?

Över 180 minuter lyckades Lyon störa Manchester City så pass mycket att bortamötet på Eastlands slutade med en 2-1-seger och hemmamötet i Frankrike slutade med ett oavgjort resultat. Lyon visade en hög höjd i gruppspelet och med det talangfulla spelarmaterialet kan Barcelona stöta på oväntade problem på Groupama Stadium.

Nyligen besegrade Bruno Genesios manskap PSG med 2-1 efter en övertygande instats och når laget upp i den nivån på tisdag, kan till och med Barcelona få en svettig afton.

Målrikt i Frankrike

Det har inte saknats mål i Lyons Champions League-matcher under hösten och när ett offensivt skickligt Barca kommer på besök kan den trenden fortsätta. Över 4.5 mål finns till 4.00 gånger pengarna och bör vara ett intressant alternativ.

För Lyons del kan avstängningen på lagkaptenen och stjärnan Nabil Fekir – som gjort åtta mål under säsongen – bli avgörande, något som förbättrar Barcelonas redan stora chanser inför mötet.

Det innebär att Moussa Dembele, Bertrande Traore och Memphis Depay ska göra målen. Trion finns som första målskytt till 8.50 gånger pengarna och deras fina form tyder på att de åtminstone kan störa Gerard Pique och kompani i katalanernas försvar.

Tryggt Barcelona mot ett bra resultat

Barcelona leder La Liga med sju poäng före Real Madrid och är i Champions League-åttondel för 15:e säsongen i rad, där de nått kvarten vid elva raka tillfällen.

Det ger Barcelona vatten på sin kvarn och inför mötet är de såklart rättmätiga favoriter. Men de har haft problem med bortaspelet i turneringens slutspelsfas de senaste åren och de fem senaste slutspelsmatcherna i Champions League har slutat med en oavgjord och fyra förluster.

Trots deras track record de senaste åren lär Leo Messis individuella briljans lösa biffen åt Barcelona och tror man på att argentinaren kan ta laget hela vägen till bucklan i juni, finns det spelet till 6.00 gånger pengarna.

KLICKA HÄR