City gör processen kort med Schalke

På onsdag spelas de två sista matcherna av åttondelsfinalernas första omgång och vi bjuds på tre lag som på riktigt kan utmana om titeln senare i vår.

Ett av de lagen är Manchester City som fick en förmånlig lott i form av Schalke 04 och lär göra processen kort med det tyska motståndet.

Pep – med siktet på bucklan

Efter Manchester Citys fantastiska ligasäsong 2017/18 är deras stora prioritet att vinna den efterlängtade Champions League-titeln, något de är värderade till 4.20 att göra.

För att underlätta sin väg dit, fick de en tursam lott i sammanhanget då ständigt ojämna Schalke ska betas av över 180 minuter. Gänget från Gelsenkirchens andraplats från ifjol har blivit en 14:e-plats till den här säsongen och inför City-mötet kommer de från en slät insats mot Freiburg.

Schalke tog sig till slutspel tack vare tre segrar och två oavgjorda i gruppspelets enklaste grupp och när de nu förbereder sig för att hantera Guardiolas passningsorienterade manskap har de en vinst på de fem senaste matcherna, en uppladdning som är långt ifrån optimal.

Leroy Sané vänder hem

Föga överraskande är Manchester Citys verklighet raka motsatsen till Schalke och de regerande PL-mästarna är kvar i alla tävlingssammanhang och har faktiskt en realistisk möjlighet att vinna alla med rätt flyt och lottning. I helgen slog de Newport med 4-1 i FA-Cupen där unga Phil Foden fick glänsa och stärkte sina aktier hos Pep Guardiola.

En annan som imponerande i det mötet var – i vanlig ordning – Leroy Sané. Nu vänder den tyska stjärnan hem till Gelsenkirchen och förhoppningsvis får han chansen att återigen få spela framför supportrarna på Veltins Arena.

22-åringen finns som målskytt till 2.10 gånger pengarna och med tio mål+elva assist har han en imponerande förmåga att göra poäng. City är så klart enorma favoriter till 1.28 och det finns i ärlighetens namn ingenting som talar för en skräll här.

City har ett tufft matchande framöver med en final i ligacupen, FA-cup-fortsättning och en titelstrid i ligan. Med spelare som Sergio Agüero, Aymeric Laporte och Raheem Sterling tillbaka i startelvan siktar de därför på att göra processen kort med Schalke och avgöra det här redan i det första mötet för att slippa en tung belastning om två veckor.

Senast engelsmännen var på tysk mark besegrade de Hoffenheim med 2-1 och tror man på ett liknande resultat på onsdag finns det till 7.50 gånger pengarna.

Det blev bara en hållen nolla för City i gruppspelet och tror man på en bortaseger där båda lagen gör mål finns det spelalternativet till 2.65.

Försvarsstarkt i Madrid

Det andra onsdagsmötet är klart jämnare på förhand där Atlético Madrid välkomnar Juventus till Wanda Metropolitano, den arenan som dessutom står värd för finalen den första juni.

Efter de tunga finalförlusterna känns det som nu eller aldrig för Diego Simeones manskap och när den kommande finalen spelas på hemmaplan kommer Los Colchoneros säkerligen kliva in med en stor bestämdhet i dubbelmötet med Juve.

De kommer från en karaktäristisk 1-0-seger mot Rayo Vallecano i lördags och med den, inte helt övertygande, trepoängaren satte de lite press på Barcelona i toppen av La Liga som nu leder med sju poängs marginal.

Finalförlusterna under 2014 och 2016 tog hårt på klubben, men när de promenerade hem Europa League-titeln under förra våren visade Atléti att det fortfarande finns liv i lagets titelambitioner.

När Juve nu står för motståndet lär vi få en tät och målsnål historia. Därför flaggar vi för under 1.5 mål i matchen, ett spel som finns till 2.55.

Ronaldo återvänder till den spanska huvudstaden

Den portugisiska stjärnan har sänkt Atlétco Madrid vid mängder av tillfällen och när Cristiano Ronaldo nu återvänder till Madrid finns det en stor chans att han fortsätter med den cyniska trenden.

Med missade matcher i gruppspelet vill han ta personlig revansch och förbättra sitt målantal i turneringen. Han är historiens bästa målskytt i Champions League med sina 121 mål och efter ett briljant gruppspel av huvudkonkurrenten Lionel Messi vill Ronaldo nog visa upp allt han går för.

Det har hittills blivit 21 mål under debutsäsong i svartrandigt och inför mötet med Atléti är han värderad till 4.50 att göra matchens första mål.

Andra intressanta spel kan vara Alvaro Morata (möter sin gamla klubb) som målskytt till 3.75 eller ett oavgjort resultat i matchen till 3.10.

KLICKA HÄR