Sheffield United v Swansea city Preview

I den första omgången står Sheffield mot nedflyttade Swansea. Ett Swansea som nu styrs av Graham Potter, den gamla tränaren för succélaget Östersund FK, som lyckades ta det norrländska laget hela vägen till en bortaseger mot Arsenal i ett Europa League-kval. Nu åker han tillbaka till de brittiska öarna, närmare bestämt Wales, och ska testa lyckan i Championship. Den 4:e augusti klockan 18:30 svensk tid kommer Potter härleda Swansea i sin första tävlingsmatch för klubben.

Sheffield United

Efter fjolårets säsong där man slutade på mitten av tabellen med 69 poäng tagna visade man ändå fina tendenser, framför allt på hemmaplan. Under fjolåret vann man sina åtta första hemmamatcher under säsongen, inklusive möten mot både Derby och Wolverhampton, den sistnämnde som numera spelar i Premier League. Chris Wilder som är manager för Sheffield har haft en riktigt fin försäsong. Man lyckades bland annat få med sig 1–1 mot Inter Milan och i genrepet slog man Doncaster Rovers med 2–0.

Även om man har tappat sin bästa mittfältare, Davis Brooks, som gick till Bournemouth för 10 miljoner pund har man även fått in en hel del fina spelare. David McGoldrick, anfallare från Ipswich men kanske framför allt John Egan, Bristol Citys gamla kapten.

Swansea

Graham Potter har än så länge lämnat sina framgångar hemma i Norrland. Swansea har under försäsongen, eller under Potter, tagit några poäng alls. Mot tyska Freiburg blev man slagen med 3–0 och mot Yeovil Town och Eibar blev slagen med 2-1 i båda matcherna. Man trillar direkt ner från Premier League, något som för att man har en vissa fallskärmsintäkter att förbruka under säsongen. Än så länge har Potter inte satt sin prägel på laget, kanske inte så konstigt med den knappa tid han har fått med truppen.

Man har under Potters tid fått in svenske Joel Asoro från Sunderland. Om svensken får någon vidare speltid är ännu oklart. Han är även värvat Barry McKay från ligakonkurrenten Nottingham Forest och Bersant Celina från Ipswich, båda anfallare med och snittar ungefär 6–7 mål per säsong. Man har dock stora tapp under sommaren, Lukasz Fabianski, Roque Mesa och Ki Sung-Yueng har samtliga lämnat truppen.

Matchen

Allt pekar på att det kommer bli tufft för Potters Swansea. Under försäsongen har Sheffield sett betydligt vassare ut. Potter har än så länge inte hittat riktigt rätt med truppen och spelar dessutom borta. Bethard sätter inte helt oväntat oddsen i Sheffields favör, 2.30 gånger pengarna. Swanseas ligger på 3.35 gånger insatsen och ett oavgjort landar i skrivande stund på 3.30. Det är framför allt offensiven som Potter har problem att få spets på. Det har dock trillat in ett par friska anfallare i truppen men det återstår att se hur snabbt de kan producera i sin nya trupp. Detta mot Sheffield, vars defensiv har sett vass ut under försäsongen med endast tre insläppta på fem matcher. Dessutom har Sheffield sett starka ut framåt, med Leon Clarke i spetsen. Den gamle anfallaren har redan hunnit göra 19 mål i år.

BETTA NU – KLICKA HÄR