Hull City – Aston Villa

Det är dags för den sista premiäromgången i Championship och den här gången är det Aston Villa som gäster nordöstra England och Hull City. På förhand känns har Aston Villa är det klart bättre laget och bör ta en topplacering i Championship. Hull City däremot är tippade att hamna strax över bottenskiktet i tabellen. På pappret alltid svårt att se hur en premiärmatch utspelar sig då det är den första riktiga måttstocken på lagen på efter sommaruppehållet men summa samarium är nog Aston Villa strået vassare.

Hull City

Nej, Hull kommer inte få det enkelt i år. Förra året hamnade man på en 18:e plats då man lyckades gneta ihop 49 poäng på hela säsongen. Tränaren Leonid Slutskij har inte lyckats få ihop sitt lag inför kommande säsong. Man har under sina träningsmatcher inför inte vunnit på de fyra senaste där en match mot Sporting Braga sticker ut, en förlust med 4–1. Men det är kanske inte så konstigt att klubben har haft det kämpigt. På tränarfronten har man under det senaste året fått byta tränare över fem gånger, något som svensken Sebastian Larsson fick erfara. Svårt att hitta kontinuitet och få fram en klar spelidé under sådana omständigheter.

Nu har man släppt bland andra Sebastian Larsson till AIK. Man har fått in Jordy De Wijs från PSV för att försöka förstärka defensiven. Förhoppningsvis är detta året då klubben får lite vind i seglet.

Aston Villa

Aston villa har haft en fin sommar. Under de fem senaste träningsmatcherna har man endast förlorat mot Premier League-klubben West Ham. Man kommer från en seger mot Dynamo Dresden med 2–1. Man har även lyckats få in ett par intressanta värvningar under transferfönstret. I fjolårets upplaga av Championshio tog man sig hela vägen till kvalplats efter att ha slutat på en fjärdeplats. Man mötte till sist Fulham Band andra André Moreira från Atheltico och Suiman från Grimsby.

Aston Villa har under de senaste åren haft en del problem att få ihop en homogen trupp. Bruce, Aston Villas tränare, har haft en tendens att använda sig av lånade spelare och kontinenten över åren har varit si så där. Nu med ägarbytet som skedde senast har det hamnat lite mer pengar i fickan och om det kommer uppifrån eller från Bruce själv har man satsar mer på lokal talang. En spännande utveckling för klubben.

Matchen

Det känns på förhand som att det kommer bli en tight match, i sann premiäraura. Det är dock Aston Villa som är det starkare laget och borde gå vinnande ur det här mötet. Även om Aston Vill har ett par osäkra startplatser, Keinan Davis, Scott Hogan och Rushian Hepburn-Murphy kanske inte kommer till spel ser man starkast ut. Hull Citys trupp är i skrivande stund helt intakt.

Oddsen enligt Bethard är tämligen jämna men en liten fördel på Villa. 2.55 gånger pengarna landar oddset för en rak vinst för gästerna på. Hull Citys chanser att vinna matcher ligger på 2.95 och ett oavgjort resultat får oddset 3.20 gånger insatsen.

BETTA NU – KLICKA HÄR