Inför Europa League-kvalet

Europa League

I samklang med Champions League-kvalet där Malmö FF bryter mark drar även Europa League-kvalet i gång. I Europas näst största turnering ligger vårt svenska hopp till de svartgula från huvudstaden. AIK kvalar återigen till Europa League i år. Förra året nådde man tredje kvalrundan där man fick se sig underlägsna mot den portugisiska klubben Sporting Club de Braga. För er som inte minns spelade man 1–1 mot Sporting Braga på hemmaplan. I returen borta fick man med sig samma resultat i fulltid av matchen. Man höll stånd hela vägen genom ordinarie tid av förlängningen då resultatet fortfarande visade 1–1. Men i 121:e matchminuten lyckades Raul Silva få in bollen bakom AIK:s målvakt Oscar Linnér. I år hoppas vi att Stockholmslaget kan gå längre.

Utvalda matcher

Shamrock Rovers – AIK

För 25:e gången kommer AIK spela i en större turnering ute i Europa. I första kvalomgången möter gnaget Irländska Shamrock Rovers. Man kommer från en fin säsong i Allsvenskan och visade ett styrkebesked nu i helgen när man slog Trelleborg borta med 4–1 och tog ledningen i den svenska högsta ligan. Den VM-aktuella Sebastian Larsson som värvades till klubben precis innan mästerskapet i Ryssland kom aldrig till spel på Trelleborgs Vångavallen. Kommer hans debutmatch bli i Dublin? Rikard Norlings lagbygge i AIK ser starkt ut, man har hittat bredd i truppen. Något som krävs för att kunna utmana både i Europa och i Allsvenskan.

Shamrock Rovers slutade fyra i ligan 2017/18 och är just nu på sommaruppehåll med klubblaget. Man spelade dock en träningsmatch mot Celtic så sent som i lördags. Mötet slutade med utklassning av Mikael Lustigs Celtic där resultatet blev 7–0. AIKs match spelas i Dublin klockan 20:05 den 12 juli.

AIK som vinnare av matchen sätts till 1.71 gånger pengarna enligt Bethard och får ses som favoriter. En förmodad förlust för gnaget skulle ge oddset 4.40 och ett oavgjort resultat ger 3.35 gånger insatsen.

KuPS Kuopio – FC Köpenhamn

Den danska klubben fick en drömlottning i första omgången av kvalet. Man ställer sig mot finska Kups Kuopio. Köpenhamn spelade precis en träningsmatch borta mot CSKA Moskva i lördags och vann med hela 4–1 mot den ryska storklubben. Den svenska målvakten Robin Olsen som kommer från ett strålande VM förväntas också komma tillbaka till spel. En stark förstärkning till Köpenhamns defensiv. Första mötet mellan lagen spelas på finsk mark klockan 18:00 på den 12 juli.

Favoritskapet ligger i Köpenhamn som får oddset 1.51 gånger pengarna på en rak vinst. Ett spel på att KuPS skulle spela till sig ett oavgjort resultat skulle insatsen gångas med 5.65.

Glenavon FC – Molde

Den norska klubben Molde åker till Nordirland för att spela sin första kvalomgång. I laget hittar vi ett litet doldisgäng av svenskar i form av målvakten Andras Linde, Pawel Cibicki och Mattias Mostrøm. Molde gjorde en riktig fin säsong förra året och ligger just nu trea i norska Elitserien. Motståndet Glenavon har för tillfället speluppehåll men går med vinst ur sina fyra senaste träningsmatcher. Det första mötet går av stapeln den 11 juli klockan 20:45 svensk tid.

Oddsen på matchen är satta till 1.20 på Molde, 10.75 på Glenavon och 5.70 för krysset.

BETTA NU – KLICKA HÄR