Inför Europa League-kvalet

Europa League

Det är dags för andra omgången av den första rundan av kvalet till Europa League. I första omgången såg vi ett AIK som lyckades få med sig en vinst i mot Shamrock Rovers, en väntad seger av FC Köpenhamn som ser starkast ut i kvalet och ett Molde som åkte på torsk när man gästade Glenavon FC i Nordirland. Inför omgång två av den första rundan känns det som att vårt svenska hopp AIK vilar tryggt i båten. Matcherna kommer att spelas med start den 17:e juli fram till på torsdagen den 19:e juli.

AIK – Shamrock Rovers

I första omgången såg vi ett AIK som fokuserade på att hålla tätt bakåt istället för att producera framåt även om Stockholmslaget gick in som klara favoriter inför mötet. AIK såg ändå till att kontrollera matchen igenom och irländska Shamrock hotade aldrig. Efter en avvaktande första halvlek blev andra mer händelserik, eller åtminstone en smula. 0–1 kom i 74:e matchminuten av Daniel Sundgren och resultatet höll sig matchen ut.

Vid ett avancemang kommer man få möta antingen danska FC Nordsjaelland eller nordirländska Cliftonville FC. Första mötet slutade med en bortaseger för Nordsjaelland som inför returen ses som klara favoriter, något som bäddar inför ett riktigt spännande möte i andra kvalomgången. Kanske får vi se Sebastian Larsson göra sin debut i AIK-tröjan i nästkommande möte.

Inför andra mötet har AIK en betryggande ledningen när man gästar Shamerock Rovers på Friends Arena. Oddset på en rak vinst på AIK ligger just nu på 1.22 gånger pengarna när returen spelas klockan 19.00 den 19:e juli.

FC Köpenhamn – KuPS Kuopio

Inte helt oväntat gick FC Köpenhamn som segrare ut första mötet när man spelade borta mot finska KuPS. Danska toppklubben har imponerat både i inhemska ligan och i träningsmatcher mot internationella möten. Första omgången styrde FC Köpenhamn rakt igenom och fick med sig resultatet 0–1. Målet kom i 75:e matchminuten då Robert Skov stod för målshowen.

FC Köpenhamn går in som favoriter i andra omgången när man gästar KuPS hemma på Parken den 19:e juli. Detta trots att man förlorade senast i ligan mot Horsens med 2–1. Även Bethard ser FC Köpenhamn som starka kandidater att avancera och sätter oddset på att de vinner till 1.16 gånger insatsen. Ett oavgjort ligger på 5.70. Matchen spelas klockan 20.00.

Molde – Glenavon FC

På torsdag klockan 18.00 gästar Glenovan FC Norge och Molde för returmötet. Första mötet slutade med en smärre skräll då Glenovan faktiskt besegrade Molde. Mötet slutade 2–1 till Nordirländska laget och har i och med vinster stora möjligheter att ta sig vidare även om favoritskapet ligger på Molde. Det var norrbagarna som inledde målskyttet då Eirik Hestad gjorde första målet. Men Glenavon både kvitterade och tog ledningen först då Rhys Marshall och sen Josh Daniels nätade. Ett jättetapp för norska Molde.

Inför returen hemma sätter Bethard oddset på Molde till 1.14. Ett tydligt favoritskap till norrmännens fördel. Molde kommer behöva gå för allt inför returen och ett överspel kan vara lämpligt i matchen med tanke på att förra mötet slutade 2–1.

BETTA NU – KLICKA HÄR