Avgörandet i Europa League

Det är dags för den sjätte och sista gruppspelsomgången i Europa League. Därmed ska det också avgöras vilka två lag som går vidare från varje grupp.

Rivalerna från Glasgow, Celtic och Rangers, är två av klubbarna som nu kämpar för att nå 16-delsfinalerna. Sevilla vill också säkra sin slutspelsplats. För svensk del hamnar fokus på Malmö FF som behöver en vinst i Istanbul för att ta sig vidare från gruppen.

Det räcker med kryss för Celtic

Celtic hade stora problem i oktober månad, men har därefter fått ordentlig fart på spelet och prickat formen på allvar. Det kan vara precis vad som behövs för att ta sig vidare från Grupp B.

Just nu har Brendan Rodgers fått se sitt lag spela tio raka tävlingsmatcher utan förlust, däribland två tunga vinster i Europa League mot RB Leipzig och Rosenborg BK.

Tack vare vinsterna har Celtic nu allting i egna händer inför avgörandet hemma mot RB Salzburg, som redan är klara gruppvinnare. Det räcker med en poäng för att säkra avancemanget.

Celtic Park lär göra sitt för att stöda laget och Celtic att vinna ger 2.45 inför matchen.

Rangers har press på sina axlar

Rangers är med all sannolikhet ute efter att göra samma sak som Celtic och ta sig vidare till slutspelet i Europa League.

Steven Gerrard har fått se sitt lag förlora en av fem matcher i gruppspelet, men det faktum att laget kryssar för mycket gör att det fortfarande inte är avgjort. Nu krävs en bortavinst för att ta sig vidare från gruppen.

Nu ställs Rangers mot ett formsvagt Rapid Wien som har tre raka hemmamatcher utan vinst. Dessutom har Rapid Wien gått mållösa av planen i samtliga matcher.

Rangers att vinna ger 2.95 och Rangers att vinna med hållen nolla ger 4.70 inför matchen.

Sevilla bör lösa avancemanget

Sevilla ligger just nu tvåa i Grupp J och riskerar därmed fortsatt att missa slutspelet när laget nu kliver in i den avslutande matchen mot Krasnodar.

Oddset är 1.03 att laget viner matchen, men då ska kommas ihåg att Pablo Machins lag förlorat två av sina fem senaste matcher. Båda förlusterna, mot Standard Liege och Krasnodar, har kommit på bortaplan.

Samtidigt går laget starkt i La Liga och ligger just nu tvåa i tabellen. På hemmaplan brukar Sevilla alltid vara starka och har nu åtta raka vinster inför sin hemmapublik. Sevilla att vinna och hålla nollan ger 2.40.

Sevilla (13.00 att vinna Europa League) behöver vinna matchen för att säkra sitt avancemang och bör bli för svåra att stå emot för ryssarna.

Mål väntar i Istanbul

Det är vinna eller försvinna som gäller för både Besiktas och Malmö FF inför den sista, avgörande matchen i Grupp 1. Matchoddsen inför matchen är 1.58 – 3.95 – 5.65 med hemmalaget som väldigt klara favoriter.

Turkarna är som bekant starka på hemmaplan men har nu förlorat två av sina fem senaste hemmamatcher. Det oroar en del inför avgörandet. Malmö FF har allting i egna händer men måste vinna i Turkiet för att säkra det efterlängtade avancemanget från gruppspelet.

Märk väl att MFF inte förlorat på tolv raka matcher och dessutom har gjort mål i elva raka. Det är ingen slump. Över 1,5 mål till 2.80 är därmed ett spel som kan locka på förhand.

BETTA NU – KLICKA HÄR