Sextondelsfinaler i Europa League

På torsdag är det äntligen dags för sextondelsfinalerna i Europa League som, med Malmös inblandning, känns mer spännande på länge och vi kan förvänta oss många målrika matcher när det första av två möten ska avgöras.

Lazio – Sevilla – målrikt i Rom?

Tidigare under veckan fick vi se Roma få med sig 2-1 på Stadio Olimpico mot Porto inför returmötet på bortaplan. Nu är det dags för den anrika arenan att bjuda oss på nästa intressanta möte när Lazio ställs mot Sevilla.

Inget av lagen som deltog i gruppspelet släppte in fler mål på hemmaplan än Lazio (11) och inför matchen kan vi förvänta oss en målrik historia.

Samtidigt som Simone Inzaghis försvarsspel svajade i höstas, gjorde Sevilla 18 mål i gruppspelet och med offensiv kvalitet som Wissam Ben Yedder, Pablo Sarabia och André Silva kan det spanska laget skapa stora problem för Lazio på torsdag.

Över 2.5 mål finns till 2.05 och ser ut som ett spelvärt alternativ då Sevilla, i gruppspelet, deltog i många målrika matcher.

Arsenal vinner i Vitryssland

Unai Emery har tagit Sevilla till tre raka Europa League-titlar och spanjoren vet en hel del om hur man vinner matcher i turneringen.

Han hoppas på en liknande succé under sin ledning i Arsenal och nu har tränaren och Londonklubben fått en utmärkt chans att avancera. De kommer från ett obesegrat gruppspel och ställs mot BATE Borisov, något som ska garantera avancemang.

Vi kan förvänta oss rotation i Emerys startelva då spelare som Mesut Özil, Mohamed Elneny och nya Denis Suarez lär få chansen att skjuta Gunners vidare i turneringen. Efter BATE-mötet spelar inte Arsenal på över en vecka, något som öppnar för att formstarka spelare som Alexandre Lacazette kan finnas med från start.

Arsenal höll nollan vid fem av sex tillfällen i gruppspelet och därför rekommenderar vi en 1-0-seger till 2.40 i odds.

Kan Malmö störa Chelsea?

Efter Malmö FF:s bragdartade insats i Istanbul, där en briljant Fouad Bachirou och en effektiv Marcus Antonsson sköt laget vidare, väntar nu ett tufft test på riktigt. Chelsea – som har 5.00 till att vinna turneringen – besöker Stadion för ett möte som kommer intressera hela fotbolls-Sverige.

Just den där matchen mot Besiktas i december är MFF:s senaste tävlingsmatch, något som sätter formmässiga frågetecken kring Uwe Röslers manskap. Hur är tempot i kropparna? Är de fysiskt redo för 90 minuter mot ett engelskt topplag?

För Chelseas del är säsongen i full rullning där de, i söndagens möte mot Manchester City, verkligen fick känna att de lever. 6-0 i baken och en insats som ökat kritiken mot Maurizio Sarri. Men inför Malmö-matchen lär de dock komma med blodad tand och ett starkt manskap för att avancera i turneringen.

Det argentinska stjärnförvärvet Gonzalo Higuain lär finnas med från start för att få igång både målskytte och självförtroende. Tror man att han gör mål finns det spelet till 2.20 gånger pengarna.

Hemmaplansfördel för Celtic

Europakvällar på Celtic Park innebär alltid en unik atmosfär och hög decibelnivå. På torsdag, när Valencia står för motståndet, lär det inte vara några undantag.

Celtic har vunnit sex av sina åtta senaste Europa-matcher på hemmaplan och det är något Brendan Rodgers kan plocka med sig in i det stundande mötet mot Valencia. Den fina hemmatrenden och en stor support från de grönvita läktarna lär göra uppgiften svår för gästerna från den spanska östkusten.

Valencia då? De har haft en ojämn och problematisk säsong så här långt, speciellt i bortaspelet där de bara vunnit en av de nio senaste matcherna i alla sammanhang.

Med det ingångsvärdet flaggar vi för en Celtic-seger till generösa 3.45.

Sporting förvärrar situationen för Villarreal?

Sporting Lissabon är inte bortskämda med att vinna över spanskt motstånd i Europa-sammanhang. De har förlorat sina sex senaste dubbelmöten i europeiska turneringar mot La Liga-lag, men när Villarreal nu står för motståndet kan den negativa trenden brytas för portugiserna.

De gula ubåtarna kliver in med en usel form där de inte vunnit någon av sina tio senaste matcher och parkerar 19:e plats i ligatabellen. Villarreals fokus på överlevnad kan ge Sporting en liten fördel på torsdag och deras hemmaform (åtta raka på Estadio José Alvalade) talar för grönvit seger även här.

En Sporting-vinst finns till 2.30 och bör tas i beaktning mot ett underpresterande Villarreal.

KLICKA HÄR