Inget utrymme för misstag Europa League

Arsenal v Bate

Arsenal satte sig i en klurig sits efter en svag insats och 1-0 i baken mot Bate Borisov i den första sextondelsfinalen som spelades i Vitryssland.

Där kom de inte alls upp i nivå, fick Alexandre Lacazette utvisad i slutminuterna och tvingas nu formera ett starkt manskap och sno energi från ligaspelet där de slåss om fjärdeplatsen med Chelsea och Manchester United.

Aubameyang behöver kliva fram

Med Alexandre Lacazette – som varit lagets bästa spelare den senaste månaden – indisponibel läggs målansvaret på klubbens rekordvärvning Pierre-Emerick Aubameyang som förväntas starta torsdagens möte.

Det har hittills blivit 17 mål för den gabonska anfallaren och mot Bate Borisov är han värderad till 2.85 att göra första målet i matchen. Han finns till 1.40 som målskytt när som helst i matchen, men med den aningen snåla oddssättningen flaggar vi för det förstnämnda alternativet.

Bate gjorde en bra hemmamatch förra veckan och vid ett bortamål på Emirates har de goda chanser att slå ut en av förhandsfavoriterna i turneringen. Båda lagen gör mål finns till 2.40 och med Arsenals defensiva statistik (en hållen nolla på de sju senaste matcherna) kan gästerna från öst i alla fall tro på ett viktigt bortamål.

Samtidigt behöver Arsenal gå framåt och göra mål på torsdag, något som bäddar för en öppen och målrik tillställning. Över 4.5 mål kanske är en chansning, men till 3.55 gånger pengarna borde det vara ett intressant alternativ.

Kan Malmö störa Chelsea på Stamford Bridge?

I de södra delarna av London spelas det mötet med störst svenskintresse. Malmö FF gästar Chelsea på Stamford Bridge i hopp om att genomföra en stor, stor bragd och ta sig vidare till åttondelsfinal. I det första mötet stod skåningarna upp bra, fick bra effekt på sitt presspel och utan den individuella kvalitetsskillnaden hade de kunnat få mig se mer än en 2-1-förlust.

Chelsea å andra sidan fick med sig ett resultat som bör ta dem vidare, men så sent som i söndags åkte de på en tung smäll mot Manchester United. De förlorade mot Manchester United i FA-cupens femte omgång och nu verkar Maurizio Sarris redan ansträngda position på tränarbänken vara än mer ansträngd.

Oddsen inför torsdagens möte då? En 1-0-seger till Chelsea finns till 1.83, en vinst med två måls marginal finns till 3.30 och tror man att Olivier Giroud upprepar sitt målskytte från Stadion finns det spelet till 2.05.

Valencia mot åttondelsfinal  

Brendan Rodgers och Celtic klev in i slutspelet med stora förhoppningar, men redan i hemmamötet mot Valencia fick de ett berg att bestiga för att fixa avancemang. De åkte på en 2-0-förlust på Celtic Park och reser nu till Mestalla för att rädda sin svaga hemmainsats.

Valencia har visserligen en form som öppnar för att Celtic ska kunna störa. Lo che har bara vunnit en av de elva senaste matcherna, något som kan öppna för att skottarna går för ett tidigt mål. Ett mål, för något av lagen, mellan den 16-30 minuten finns till 2.85 gånger degen och bör tas i beaktning.

Tror man på mycket mål finns över 2.5 till stabila 1.86 och vågar man spela på över 3.5 mål finns det till hela 3.20.

Rennes eller Real Betis?

Det första mötet var en svängig historia där gästande Real Betis hämtade upp ett underläge mot Rennes till 3-3 och gjorde tre viktiga bortamål inför returmötet i Sevilla.

Betis har charmat många under säsongen, men deras oförmåga att vinna matcher kan öppna upp för ett franskt avancemang här. Rennes kommer visserligan från en 2-0-förlust mot Reims i ligan, men med spetsspelare som Hatem Ben Arfa, Ismaila Sarr och Mbaye Niang kan vi nästan garantera att de gör mål på Betis.

Båda lagen gör mål finns till 1.86 och vill man spetsa sitt odds lite ytterligare finns Rennes-avancemang till lockande 4.55 gånger pengarna. En uddamålsseger för gästerna finns till 6.05 och är på något sätt inget omöjligt utfall på torsdag.

KLICKA HÄR