Ny överkörning väntar från Manchester City

Manchester City visade hänsynslöshet i början av året när de besegrade Burton Albion och Rotherham United med 9-0 respektive 7-0 i de inhemska cuperna. Nu väntar Newport County på bortamark i FA-cupens femte omgång och vi kan förvänta oss ett liknande utfall när lagen möts på lördag.

Newport, som tog steget upp till League Two 2013, har en förmåga att prestera i den anrika turneringen som är FA-cupen. Under förra säsongen tog de sig till fjärderundan där Tottenham blev för svåra och i år har de besegrat både Leicester City och Middlesbrough på vägen till den femte rundan. Det är första gången sedan 1949 de når så här långt i turneringen, men med 23.25 i odds är det inte mycket som talar för att äventyret fortsätter efter helgen.

Vi kan förvänta oss många mål från Pep Guardiolas manskap när de reser till södra Wales och vill man spela på ett specifikt resultat finns 3-0 till lockande 5.55. Den senaste tiden har Ilkay Gündogan spelat med storartad stil på Citys mittfält och med sin timing i straffområdet är han alltid ett farligt hot. Tysken finns som första målskytt till 11.00 gånger pengarna.

Inte nog med att City står för motståndet, Newport har även tappat sin form som ett tag gjorde de till realistiska utmanare om en plats i League One. De har bara vunnit fyra av sina 18 senaste matcher och har halkat ner till en mittenplacering i tabellen. För Manchester City ser det annorlunda ut då de hittat superformen och minst sagt är med i racet om Premier League-titeln igen. De himmelsblå är dessutom stora favoriter att vinna FA-cupen och det spelet finns till 2.25 gånger pengarna på Bethard.

AFC Wimbledon – Milwall

I det här mötet ställs två lag som slog ut Premier League-motstånd i den fjärde rundan mot varandra. AFC Wimbledon ställs mot Milwall på Kingsmeadow och på förhand känns det som en öppen historia.

AFC spelar visserligen i League One, men när de besegrade West Ham med 4-2 för en dryg månad sen visade de upp ett spel som mycket väl kan störa gästerna från London. För Milwalls del var det Everton som besegrades efter ett sent övertidsmål av Murray Wallace.

I ligaspelet lutar det mot att Wimbledon degraderas till League Two, men de knep en 1-0-seger mot Walsall i den senaste omgången och ställs nu mot ett Milwall som är usla på bortaplan. De har bara vunnit en (!) av 15 bortamatcher i The Championship under säsongen och kommer från fem raka förluster som bara genererat ett mål framåt.

Det talar för att Wimbledon kan vinna lördagens drabbning, ett spel ni hittar till lockande 3.80. Annars finns AFC-mittfältaren Anthony Wordsworth som första målskytt till 13.00 gånger pengarna och alternativet under 1.5 mål till 3.10 i odds.

Kan Frank Lampard slå ut Brighton?

I lördagens tidiga FA-Cup-möte ställs Brighton & Hove Albion mot Frank Lampards Derby på American Express Community Stadium. The Seagulls kliver in med en svag form och Chris Hughtons manskap riskerar att dras in i överlevnadskampen om den här poängutdelningen fortsätter.

Brighton har bara plockat sex poäng på de tio senaste ligamatcherna – bara Huddersfield är sämre – och ligger nu bara tre poäng över nedflyttningsstrecket efter en 3-1-förlust mot Burnley under den senaste helgen. När de tog sig vidare från den fjärde rundan formerade Hughton ett reservbetonat manskap och när Derby nu väntar kan vi få se en liknande approach från tränaren, som har överlevnad i Premier League som det primära målet.

För Lampards Derby ser säsongen ljusare ut. De har redan besegrat Manchester United och Southampton i FA- respektive Carabao Cup och har dessutom chansen att nå en playoff-plats till Premier League.

Vi kan förvänta oss en målrik tillställning då Brightons har varit inblandade i en del händelserika matcher på sistone samtidigt som Derby har en offensiv identitet under Chelsea-legendarens ledning. Det öppnar för över 3.5 mål som finns till 3.50 i odds och tror man på att underdogsen från Championship kan vinna, finns det till hela 4.35.

I Derby har Martyn Waghorn gjort två mål under vägen till FA-cupens femte runda och bli inte förvånade om anfallaren gör ytterligare ett mål på Brighton, ett spel som finns till 9.00 gånger pengarna.

BETTA NU – KLICKA HÄR