La Liga omgång 1

La Liga

La Liga drar äntligen igång igen till helgen. Det är nykomlingarna Valladolid som gästar Girona i första mötet nu på fredag. Det tyngsta mötet spelas på måndag då Valencia, fjolårets trea, tar emot fjolårets två Atletico Madrid.

Utvalda matcher

Barcelona – Alaves

Kataloniens storlag ses som favoriter i att vinna hela La Liga, och självklart ska man även slå Alaves. Barcelona har vunnit de fyra senaste matcherna om man räknar inbördes möte, och man har vunnit nästan samtliga med tre eller fler mål i matchen. Bethard lägger oddset 1.34 på ovanstående spel. Ska bli intressant att följa Barcelonas nya mittfält. Iniesta och Paulinho som dominerade mittfältet tillsammans förra säsongen och gjorde att Barcelona bara förlorade en match under hela säsongen har lämnat. De unga brasilianska talangerna Malcom och Arthur kommer med göra sin debut i barcatröjan.

Real Madrid – Getafe

Kanske det mest intressanta laget att göra ett utmattningstest. Zidane och Ronaldo försvinner från klubben. Man spelade, med tanke på vilken trupp man besitter, riktigt knackigt i ligaspelet. Det är inte mycket som pekar på att man ser en förändring från förra säsongen. Problemet sitter framför allt i hur man ska tackla offensiven. Benzema, Bale och Isco kommer få axla rollen som poänggörare. Det är på klart Real Madrid som går in som favortiter i matchen. Getafe har haft en fin försäsong och är obesegrade i de fyra senaste matcherna men det ska under till om man ska rå sig på de i rad trefaldiga Champions League-mästarna. I träningsmatchen senast blev resultatet 3-3 mot Girona.

Ett spel på att Ronaldos efterträdare Gareth Bale gör mål i matcher går på oddset 1.66. Walesaren som annars är skadedrabbad har haft en sommar att vila upp sig på efter att inte spelat VM.

Valencia – Atletico Madrid

Atletico Madrid har haft en riktigt bra sommar, man har behållit sina bästa spelare, Koke, Greizmann med flera. Samtidigt har man fått in Lemar och Rodrigo, den förstnämnda som kan utmana om sommarens hetaste värvning. Man har även haft en fin försäsong och Diego Costa känns på förhand som han kan utmana om årets skytteliga, riktigt fin form.

Frågan är om detta är året då Valencia tar ännu ett kliv upp och utmanar de stora lagen. Man åker på ett styrketest redan i första omgången när man möter favorittippade Atletico Madrid. Man har haft en fin försäsong där man gått vinnande ur sina fyra senaste matcher där man mött lag som Everton och Leverkusen. Under sommaren har man förstärkt truppen med Gamerio från just Atletico.

Även om Valencia har hemmaplan på premiär mötet ses Atletico som favoriter av Bethard oddssättare. 2.55 för Atletico respektive 3.05 för Valencia. Ett oavgjort resultat går på oddset 3.15. Ett otroligt spännande möte och värdemätare för att se hur båda lagen ligger till efter sommaruppehållet. Matchen spelas på måndag klockan 20.00.

Samtliga matcher

Girona – Valladolid, fredag 20.15

Real Betis – Levante, fredag 22.15

 

Celta Vigo – Espanyol, lördag 18.15

Villarreal – Sociedad, lördag 20.15

Barcelona – Alaves, lördag 22.15

 

Eibar – SD Huesca, söndag 18.15

Vallecano – Sevilla, söndag 20.15

Real Madrid – Getafe, söndag 22.15

 

Valencia – Atletico Madrid, måndag 20.00

Athletic Bilbao – Leganes, måndag 22.00

BETTA NU – KLICKA HÄR