La Liga Omgång 2

Det är dags för den andra omgången va La Liga nu till helgen. Vi såg inga direkta skrällar i första omgången. Förutom kanske det faktum att Atletico spelade 0-0 mot ett oerhört starkt Valencia. Utöver det vann Barcelona, Real Madrid och Sevilla övertygande. En mindre skräll var också att Betis torskade borta mot Levante.

Utvalda matcher

Atletico Madrid – Vallecano

Fjolårets tvåa fick det kanske tuffare än många hade trott i första mötet. Man skulle möta Valencia i premiären men kom endast från matchen med en pinne. Atletico kändes överlag riktigt heta inför säsongen men kanske är det bara premiärnerver. Valencia gav dock ett styrkebesked när man lyckades rubba Atletico. Nu står man istället mot nykomlingarna Vallecano.

Vallecano fick möta Sevilla i första omgången. Det blev ett för stort äpple att bita i för den nyblivna La Liga-spelarna. Man förlorade matchen med hela 4-1 i premiären.

Man kommer få det minst lika tufft i denna match. Atletico kommer vara revanschsugen efter poängtappet. Speciellt när både Real och Barcelona tog full pott. Bethard har satt oddset på att Atletico vinner till låga 1.14 och ska man tro deras oddssättare är Vallecano näst in till chanslösa. Atletico gästar Vallecano den 24 augusti klockan 20:15. Matchen är ett måste för att Atletico ska kunna utmana om titeln, varje poäng räknas.

Deportivo Alaves – Real Betis

Alaves fick ingen lätt start i La Liga i år när man skulle besöka Camp Nou och Barcelona. Man blev smått överkörda när Messi lyckades slå in två strutar och Coutinho en. Slutresultatet blev 3-0 till Barcelona. Matchen innan blev man lite oväntat besegrad i träningsmatch av Huesca, likt Vallecano är även de nykomlingar till La Liga.

Real Betis, på förhand en av de som skulle kunna hota om åtminstone en Europa League-plats imponerade inte i första omgången. Man stod mot Levante och fick pisk med 3-0. Ett högst oväntat resultat. Kanske premiärnerver då man dessförinnan har haft en riktigt fin försäsong.

Oddssättningen på matchen är otroligt jämn, Alaves ligger på 2.75 och Real Betis ligger på 2.70. Det är nog Betis förlust och i förra matchen och Alaves hemmafördel som utjämnar oddset. Men att det kommer bli en rysare är garanterat. Alaves mot Betis spelas 18:15 den 25 augusti.

Espanyol – Valencia

Espanyol inledde La Liga med ett oavgjort resultat mot Celta Vigo med 1-1. Man har dess för innan haft en riktigt stark sommar med fem raka vinster inför premiäromgången. Mario Hemoso nätade i premiär för Espanyol och någon Valencia bör se upp med. Internationellt slog man Burnley borta i vänskapsmatch med 2-0.

Valencia fick med sig lite oväntat en poäng mot premiären mot Atletico Madrid. Dess för innan har man slagit både Leverkusen och Everton med 3-0 respektive 2-3. Det var Rodrigo Moreno som gjorde målet mot Atletico, nyförvärvet inför säsongen.

Det är Valencia som spelar borta mot Espanyol. Valencias odds ligger på 2.44 jämfört med Espanyols 3.05 för en rak vinst. Ett oavgjort resultat ligger på oddset 3.30 i skrivande stund. Matchen går av stapeln den 26 augusti klockan 18:15.

BETTA NU – KLICKA HÄR