La Liga Omgång 3

Den tredje omgången av den spanska högsta divisionen spelas nu till helgen. Förra omgågen såg vi att Barcelona och Real Madrid i vanlig ordning plockade tre poäng mot Valladolid respektive Girona. Atletico Madrid tog sin också sin första trepoängare efter att man spelat oavgjort i första omgången. Den riktigt skrällen var att Valencia tappade poäng mot Espanyol då man förlorade med 2-0 borta. Spelschema för samtliga matcher hittas längre ner.

Real Betis – Sevilla

Real Betis har ett intressant lag med skaplig trupp, trots det att de fortfarande kör med grejen att de måste ha en koppling till det distrikt som laget kommer ifrån. Man förlorade stort, 3-0, mot Levante i premiären och har där efter spelat oavgjort mot Guidettis Deportivo Alaves. På två matcher har man alltså producerat noll framåt och släppt in tre mål.

Sevilla slog nykomlingarna Rayo Vallecano med hela 1-4 i premiären. Portugisen André Silva stod för tre strutar i matchen. I andra omgången mötte man Villareal vilket blev en målsnål historia. Efter 90 minuter blev slutresultatet 0-0.

Matchen ser på förhand ut att bli omgångens tightaste med jämnbra lag som båda behöver poäng för att kunna utmana om Champions Leagueplatserna. Bethard sätter Sevilla till knappa favoriter med oddset 2.55 för en vinst i jämförelse med Real Betis 2.80.

Barcelona – SD Huesca

Förra årets vinnare har inlett säsongen på bästa sätt med två övertygande segrar. Nu ställer man sig mot nykomlingarna SD Heusca. Messi har fått igång målskyttet och har redan gjort två mål. Suarez väntar fortfarande på att göra sitt första mål. Trots hur tafatt Pique såg ut i VM har han steppat upp i klubblaget och inlett starkt. Två hållna nollor talar för sig själv.

SD Hesca inledde säsongen fint för att vara nykomling i det finaste spelrummet i Spanien. I första matchen vann man borta mot Eibar med 2-1 och har efter det spelat oavgjort mot Atletic Club.

Nu står man mot tuffast möjliga motstånd en första plump känns väldigt rimlig. Oddset 1.07 på att Barcelona tar hem matchen gör förra årets mästare till klara favoriter.

Levante – Valencia

Levante inledde säsongen starkt med att ta tre poäng mot Real Betis. I matchen lyckades man göra producera tre mål, där två gjordes av anfallaren Morales. I förlusten senast mot Celta de Vigo, där man förlorade med 2–1 nätade Morales åter igen. Han är stekhet förtillfället. Ett spel på Morales nätar i matchen ligger på 3.60 gånger insatsen hos Bethard.

Valencia har inte haft det enkelt i första matcherna. I premiären lottades man mot Atletico Madrid, men man gjorde ändå bra ifrån sig när man lyckades knipa en pinne från de favorittippade Madridlaget. I andra matchen åkte man till Barcelona för att möta Espanyol, ett lag som har slagit de fem senaste mötena. Här fick man det dock svårare och förlorade med 2–0.

Ett spel på att Valencia tar sin första trepoängare för säsongen ger just nu på Bethard 2.15 gånger pengarna.

Spelschema

Fredagen den 31:e augusti

Getafe FC – Real Valladolid, 20:00

SD Eibar – Real Sociedad, 22:00

Villareal – Girona, 22:00

Lördagen den 1:e september

Celta de Vigo – Atletico Madrid, 18:30

Rayo Vallecano – Atletic Bilbao, uppskjuten

Real Madrid – Leganes, 20:45

Söndagen den 2:e september

Levante – Valencia, 12:00

Deportivo Alaves – Espanyol, 16:15

FC Barcelona – SD Huesca, 18:30

Real Betis – Sevilla, 20:45

BETTA NU – KLICKA HÄR