SD Huesca vs Rayo Vallecano

Mötet mellan de två lagen som båda spelade Segunda Divsion förra året kommer att spelas på en helt ny arena. SD Huesca har än så länge inte spelat på sin hemmaarena under säsongen utan fått stå som gäst under de tre senaste matcherna. Rayo Vallecano däremot har endast fått spela två matcher då en blev inställd för att det Bilbao inte kunde säkerställa sin arenas säkerhet under matchen. Matchen kommer gå av stapeln den 14:e september 19:00 svensk tid och inleder den fjärde omgången av La Liga.

SD Huesca

Huescas spelschema har varit tufft när man har spelat sina första tre matcher borta och ständigt fått resa runt. Inte minst när en helt ny arena står hemma och väntar på att invigas. Trots detta har det gått bra för laget som gör sin första säsong på La Liga på väldigt länge. Man kan notera fyra poäng på sina tre första matcher, ett helt klart godkänt resultat. Man inledde premiären med att slå Eibar och därefter spela oavgjort mot Athletic Club. I senaste omgången fick man möta Barcelona och det blev lagets första riktiga smäll. Man förlorade matchen med hela 8–2, en förlust var väntat med siffrorna sprang iväg. Även om man bara har lyckats ta fyra poäng än så långe är det ändå ett godkänt resultat med tanke på att man har varit favorittippade att ta åka ut.

Rayo Vallecano

Vallecano har haft det tuffare än Huesca under sin tid i Spaniens finaste fotbollsrum. Efter två spelade matcher, en inställd mot Athletic Bilbao, har man inte lyckats ta ett enda poäng. I och för sig har motståndet varit av det absolut svåraste under de två inledande matcherna. I förta mötet stod man mot Sevilla där man förlorade med hela 1–4 och i andra mötet möte man Atletico Madrid som vann med uddamålet och matcher slutade 1-0. Det är med en viss negativ laddning man kommer till den första matchen som man verkligen har en ärlig chans att vinna. Till skillnad från Huesca som byggt upp lite självförtroende i det första matcherna av La Liga.

Matchen

Båda lagen kommer från Segunda Division och har spelat mot varandra så sent som förra året. Senaste mötet mellan lagen slutade 3-0 till Vallecano, dess för innan har Huesca vunnit två gånger hemma med 2-1 och 2-0. Enligt statistiken är det hemmalaget som har fördel när lagen mötts vilket tippar vågen lite Huescas håll. Man har även om man förlorade stort mot Barcelona lyckats göra två mål i samtliga matcher. Något som tyder på att offensiven fungerar som den ska. På pappret har nog Rayo Vallecano en bättre trupp om ser från spelare till spelare men fördelen är hårfin.

Det kommer bli ett tungt bottenmöte där båda lagen kommer ge allt för att försöka få med sig tre pinnar. Något som också Bethards experter påvisar. Oddset för Huesca, som med sina vinster och sin hemmafördel, är snäppet lägre. 2.35 gånger pengarna för en rak på Huesca. 3.25 ligger oddset på att Vallecano vinner. Ett överspel på över 2.5 mål ligger just nu 1.90, något som statistiken talar för.

BETTA NU – KLICKA HÄR