La Liga Omgång 11

Upplagan av La Liga 2018/19 slutar inte att förvåna. Vid en första anblick av tabellen är det mycket som sticker ut, förutom det faktum att Barcelona leder kanske. Men ett Real Madrid som ligger på en nionde plats och med tre raka förluster minns jag knappt när det hände senast. Istället i toppen hittar vi Alaves på en andraplacering, bara en poäng efter Barcelona. Valencia måste, efter tio spelade omgångar, brutit något slags rekord med sina åtta oavgjorda matcher. Valladolid tar uddamålsvinst efter uddamålsvinst och ligger för tillfället på en Europaplats med endast nio gjorda mål på tio omgångar, minst sagt imponerande. Men ny omgång och nya matcher ger tillfälle att bekräfta eller motbevisa La Ligas nya tendenser. Nedan presenteras några av helgens matcher.

Real Madrid vs. Valladolid

3:e november 15:15

Efter Madrids mardrömsstart av säsongen har man nu sparkat den nya tränaren Lopetegui efter ännu en oimponerade insats. Spiken i kistan var när man förlorade mot Barcelona med 1-5. Nu tar Solari över rodret för klubben och förhoppningsvis innebär detta en nytändning för laget. Men effekten verkar ha varit omedelbar då man senast i cupen vann och även lyckades producera fyra mål. En drömstart för Solari då det stora problemet senaste tiden har varit att just kunna göra mål.

Detta var dock mot divisions tre laget Melilla och redan i fösta mötet i La Liga väntar betydligt tuffare motståndet. Årets överraskning Valladolid har innan sin oavgjorda match mot Espanyol fyra raka vinster. Man har även ligans nästbästa försvar efter Atletico Madrid och endast släppt in sju mål bakåt än så länge. Det bör kunna försvåra läget för Madrid och sätta press på Solari direkt.

Matchen spelas på Bernabeu till Real Madrids fördel och oddsen ligger i deras favör. En rak etta kan spelas på Bethard för 1.20 gånger pengarna. På förhand känns det som en målfattig match och kanske är ett kombinationsspel lämpligt med spel på matchresultat och ett underspel. Att Real Madrid vinner och att det blir mindre än 3.5 mål i matchen kan spelas för 2.30 under specialare hos Bethard.

Sociedad vs Sevilla

4:e november 17:30

I ett härligt söndagsmöte besöker Sevilla Sociedad. Sevilla placerar sig nu tre i tabellen och har med sig en riktigt fin form. Förutom förlusten mot Barcelona med 4-2 ser man bara vinster de senaste fem matcherna. Senast blev det vinst mot Heusca i ligan med 2-1. Man har dessutom, efter Barcelona, producerat mest mål framåt i ligan, 22 stycken.

Nu möter man Sociedad som efter tio spelade omgångar har tre vinster, tre oavgjorda och fyra förluster. I senaste omgången stod Atletico Madrid för motståndet och då blev det förlust med 2-0. På pappret har man släppt in lika många mål som Sevilla men man har framåt inte varit lika framgångsrika. Endast 12 gjorda mål på 10 omgångar. I cupen senast blev det ett oavgjort resultat mot Celta Vigo.

Bethard ger bortalaget Sevilla något bättre odds, 2.50 gånger pengarna medans Sociedad får nöja sig med oddset 2.95 gånger spelad insats.

BETTA NU – KLICKA HÄR