Toppmöte i Spanien när Atletico gästar Sevilla

I vanlig ordning bjuder helgen på ligafotboll och vi riktar in oss på den spanska ligan. Och precis som alltid kan man välja och vraka av kvalitetsfotboll i La Liga men det finns ett par matcher som sticker ut lite extra. Barcelona har hittat flytet och vinsterna trillar in en efter en. I veckans omgång möter man dock knepiga Getafe på bortaplan och man behöver poängen för att hålla undan ett hungrigt Atletico Madrid som jagar ligaledning.

Det är just Atletico som hotar mest just nu. I skrivande stund ligger de bra tre poäng efter Barcelona med sina 34 poäng. Men helgens match är kanske än tuffare än sina konkurrenter då man åker till Sevilla för att möta ligatrean.

En jämn kamp

Omgångens hetaste match är mellan ligatrean Sevilla och ligatvåan Atletico Madrid. Innan helgens möte skiljer det endast två mål mellan lagen och en vinst för hemmalaget här betyder ett skifte i tabelltoppen.

Sevilla har gjort en riktigt fin säsong under hösten. Laget har verkligen etablerat sig i topp fyra och man har endast en förlust på sina 14 senaste matcher. Den kom borta i Europa League mot St. Liege. Senaste försluten i ligan var mot Barcelona den 20:e oktober.

Atletico hade en tuff inledning på säsongen men verkar nu ha repat sig. Inför matchen mot Sevilla har man tre raka vinster, mot bland andra Espanyol och Alaves. Den sistnämnde som ligger femma i tabellen krossade man med en säker 3–0 seger.

Matchen känns på förhand som en jämn historia, med två lag som inte vill riskera för mycket för en förlust och tappa mot serieledaren Barcelona. Oddsen i matchen ligger just nu på 2.85 på hemmalaget Sevilla medan ett spel på en rak tvåa ger 2.75. Krysset känns rimligt i matchen och kan spelas för 3.15 gånger insatsen.

André Silva i Sevilla och Antoine Griezmann i Atletico står för den största målskörd för respektive lag och båda känns heta inför matchen. Ett spel med lite lägre odds är att båda laga gör mål och finns på Bethard för oddset 1.90.

Formstarkt Barcelona gästar Getafe

Endast fyra lag har lyckats slå Getafe under säsongen, 17 matcher, innan Barcelona kommer besök. Katalanerna går direkt in som favoriter i matchen med oddset 1.40 gånger pengarna på att de går segrande kampen. Barcelona har inför helgens match fyra raka segrar i hamn.

Det kommer dock inte bli helt lätt för serieledarna. Getafe avslutade höstsäsongen med flaggan högt. På sina fem matcher innan nyår vann man två och spelade oavgjort en. Man har dessutom varit starka på hemmaplan under hela hösten.

Men det går inte att förneka att Barcelona är det bättre laget om man ser spelare till spelare och som komplett trupp. På sina två senaste bortamatcher har man 9–0 i målskillnad. Vill man öka oddset en aning kan man slänga in att Barcelona vinner och dessutom nollar Getafe. Oddset för det spelet finns för 2.40 gånger pengarna på Bethards hemsida.

Lionel Messi har sedan sin återkomst från skada levererat på sin absolut högsta nivå. Han leder just nu skytteligan i La Liga med femton gjorda mål på 17 matcher. Ett spel på att han nätar i helgen ligger på oddset 1.54.

Målsnålt på Bernabeu

Real Madrid tappade åter igen poäng efter förra omgångens möte mot Villareal borta. Matchen slutade 2–2 Cazorla i Villareal utjämnade resultatet i slutminuterna. Krysset innebar att man nu ligger hela sju poäng bakom Barcelona när ungefär halva säsongen har passerat.

I nästa match spelar Solaris mannar hemma på Bernabeu Real Sociedad. En match som måste och bör vinna om man ska kunna haka på Barcelona i toppen. Trots inledningen under Lopetegui är chansen på en ligatitel inte körd, men då måste vinsterna trilla in.

Sociedad ligger just nu på en 15:e plats i tabellen, bara tre poäng ifrån nedflyttningsstrecket. Man har under säsongen varken imponerat offensivt eller defensivt, men samtidigt skämmer man inte bort sig. Laget har endast släppt in 20 mål så långt, det är faktiskt ett mindre mål än Real Madrid.

Vi bör kunna slå fast att det blir en rak etta i matchen. Oddset på den utgången ger 1.34 gånger pengarna. Båda lagen har varit rätt slöa framåt, framför allt Real Madrid som fortfarande väntar på att någon ska över målproduktioner efter Ronaldo. Vill man öka oddset något kan kombinera ettan i matchen med att det blir under 2.5 mål i matchen. Förslaget kombinationsspel ger hela 4.65 gånger pengarna.

BETTA NU – KLICKA HÄR