Manchester United vs Leicester City – Preview

Manchester United vs Leicester City

Det är dags för världens tuffaste och mest konkurrenskraftiga liga att dra igång igen. På fredag klockan 21:00 spelar Manchester United och Leicester City öppningsmatchen i Premier League på de mesta mästarnas hemmaarena i Manchester, Old Trafford eller det mer dramatiska namnet Theatre of Dreams.

Manchester Untied

Mourinho står kvar vid rodret för klubben och får förtroende i ännu en säsong. Den senaste, 2017/18, var hans bästa hittills i klubben och slutade på en andra plats bakom grannrivalen Manchester City. Dock ett City som gjorde en så pass på bra säsong att man tog poängrekord i ligan. På försäsongen har man sett klubben prestera lite olika resultat. I matcher i International Champions Cup har man blandat ge och ta. Vinster mot både Milan och Read Madrid men en 4-1 förlust mot ligakonkurrenten Liverpool. Men man ska inte dra för snabba slutsatser från sådana turneringar. Hittills har det inte hänt så mycket på transfermarkanden för Manchester United. Man har tagit in Fred från Shaktar Donetsk och Diago Dalot från FC Porto. Utöver det har Daily Blind lämnat för Ajax.

Leicester City

Leicester hade en knepig säsong förra året, man slutade på en 9:e plats med endast 47 poäng tagna efter säsongens slut. Mindre än hälftens av Manchester City.  Försäsongen ser ändå stabil ut för 2016/17 års högst oväntade vinnare av Premier League. Man vann senast mot franska Lille och ett oavgjort med sig mot Valencia.  Än så länge har man värvat mittfältaren Rachid Ghezzel från AC Monaco.  Den största förlusten för Leicesters trupp är Riyad Mahrez som går till Manchester City för nästa 70 miljoner pund. Dock något som kommer öppna för mer värvningar i sommar. Det är Claude Puel som just nu står som tränare för Leicester. Han tränade innan Southhamptons där hans största bedrift var att ta laget till en final i Ligacupen, där man åkte ut mot Manchester United.

Matchen

Det ser ut att bli många spelare som inte kommer till start efter sommarens mer ansträngande spelschema i och med världsmästerskapet i Ryssland. För Leicester är anfallaren Vardy högst oklar om han kommer till spel. Det verkar också som Mcguire missar matchen, som för övrigt ryktas att gå till Manchester United.

För Manchester är Lukaku inte klar för spel enligt visa källor. Han är fortfarande inte i form efter sommaren. Däremot är Sanchez, Rashford och Young klara för spel. Pogba har än så länge inte visat upp sig i några träningsmatcher och även han oklar för spel. Bakåt ser det ut att bli Smalling och Bailly som ställer upp som mittbackspar.

Enligt Bethard är Manchester United klara favoriter att ta hem den första matchen i Premier League för säsongen. Oddset ligger just nu på 1.51 för en rak vinst på Manchester och 7.25 på Leicester. Men det är trots allt premiärmatch vilket brukar prägla matchen. Det känns på förhand som en målsnål historia om Mourinho kan etablera sin spelidé i matchen. Detta och med tanke på att Vardy är borta blir det nog inte många mål i matchen.

BETTA NU – KLICKA HÄR