Arsenal v Manchester City – Match Preview

Det går inte att anklaga schemaläggarna i Premier League för att inleda säsongen med en svag premiäromgång direkt. I den allra sista matchen för helgen tar vi oss till Emirates Stadium för att bevittna det förmodade toppmötet mellan Arsenal och Manchester City, två lag som har ambitionen att tillhöra det absoluta toppskiktet under hela säsongen och som allra helst öppnar säsongen starkt. 17:00 svensk tid är det som gäller för den som tänkt följa den här tillställningen.

Arsenal

Ingen kan väl ha undgått vad som har hänt i Arsenal inför den här säsongen? Efter ett par svaga avslutande säsonger har Arsene Wenger nu till slut klivit av som manager för Londonklubben och hans ersättare är ingen mindre än Unai Emery, som kliver in med stor press på sina axlar. Vem minns inte hur det gick för ersättarna till Sir Alex Ferguson i Manchester United när han la av? David Moyes och Louis van Gaal hade båda enorma problem att leva upp till hans rykte. Nu ska sägas att Arsenals svaga säsonger på sistone – förra säsongen slutade laget exempelvis bara sexa i tabellen – gör att pressen inte är fullt så stor på Unai Emery just nu. Det är en klar fördel.

Arsenal har satsat på fem förstärkningar inför säsongen, men har samtidigt tappat närmare 20 spelare. Det rör sig nästan uteslutande om unga spelare och andra som inte riktigt hör hemma i startelvan. Vad gäller spännande förstärkningar kan Stephan Lichsteiner bli ovärderlig med sin rutin och vinnarinstinkt, medan Lucas Torreira och Sokratis Papastathopoulos ska bli intressanta att följa i Premier League. För Arsenals del krävs att flera av förstärkningar nu blommar ut till nyckelspelare.

Manchester City

I egenskap av regerande mästare har Manchester City såklart en hel del förväntningar på sig även inför den här säsongen och med tanke på hur överlägsna laget var förra säsongen finns det en del att leva upp till. Märk väl att Manchester City förra säsongen slog nytt rekord i antalet poäng, antalet gjorda mål och antalet vinster under en och samma säsong i Premier League. Det säger en hel del om hur överlägsna laget var.

Trots det var säsongen lite av en besvikelse då det varken blev en titel i FA-cupen eller i Champions League. Det gör att det finns förbättringspotential inför det här året och Pep Guardiola är inte nöjd än. Spanjoren har tydligt velat få in en defensiv mittfältare under sommaren för att kunna utmana på allvar, men Jorginho valde spel i Chelsea. Riyad Mahrez är egentligen den enda förstärkningen som klubben gjort och hur bra han än är kanske det inte är där laget är i störst behov av förbättring. Hur som helst har Manchester City inte heller tappat någon nyckelspelare och lär vara minst lika bra som förra säsongen, fast nu dessutom med Benjamin Mendy tillbaka i laget. Inte helt fel när man tänker på det.

Matchen

För att Arsenal ska visa att laget är på rätt väg är det nog av stor vikt att inleda säsongen starkt, inte minst mot toppkonkurrenten som Manchester City. Det blir en bra värdemätare direkt. I hemmalaget är Sead Kolasinac inte tillgänglig, medan Aaron Ramsey och Nacho Monreal är osäkra. Skadeläget är värre hos gästerna, som intehar med varken Eliaquim Mangala eller Danilo (knappast spelare som startar ändå) men som också kan sakna Kevin De Bruyne, Raheem Sterling och David Silva. Spelare som bara tränat några dagar med laget.

Bethard håller Manchester City som klara favoriter och ger 1,95 gånger insatsen på den raka tvåan. Arsenal att vinna ger 4,10 och hemmalaget att åtminstone knipa en poäng betalar 3,85 gånger dina investerade kronor.

BETTA NU – KLICKA HÄR