Liverpool v West Ham United

Premiäromgången i Premier League fortsätter på söndagen när vi bland annat tar oss till Anfield för att se hemmalaget Liverpool ta sig an West Ham United på hemmaplan. Matchen har avsparkstid klockan 14:30 och matchen hör definitivt till omgångens allra mest intressanta av en rad olika anledningar.

Liverpool

Det behövs egentligen dubbla måttstockar för att bedöma förra säsongen för Liverpool, som å ena sidan gick hela vägen till final i Champions League och med lite mindre otur lika gärna hade kunnat vinna hela turneringen, men som å andra sidan bara slutade fyra i Premier League och aldrig var nära att hota om titeln. Den här säsongen är ambitionen att slåss på dubbla fronter och för allra första gången på ett bra tag slåss om titeln även i det inhemska ligaspelet.

För att ha det som en rimlig målsättning har Liverpool satsat hårt under sommaren och plockat in idel klasspelare för att förstärka ett redan starkt lag. Det har bland annat resulterat i att klubben slog transferrekordet för världens dyraste målvakt när Alisson Becker blev klar från AS Roma. Det är för övrigt ett rekord som bara höll ett par veckor innan Chelsea skulle komma att slå det. I övrigt har spetsspelare som Fabinho, Naby Keita och Xherdan Shaqiri plockats in. Det gör att åtminstone tre av nyförvärven väntas ta startplatser i laget nästa säsong och därmed spetsa till konkurrensen ytterligare. Emre Can har lämnat och det är ett tungt tapp, men i övrigt är spelarna som lämnat högst överkomliga sådana. Jürgen Klopp har rensat i truppen och blivit av med runt 15 namn.

West Ham United

Det blev verkligen inte som klubben hade tänkt sig förra säsongen, när tanken om strid i toppskiktet och om Europaplatserna istället slutade med kamp om nytt kontrakt. När säsongen väl summerades var det i för sig nio poäng ner till nedflyttningsplatserna, men ett par månader innan var det betydligt mer oroligt i West Ham. Nu är förhoppningen att lämna den svaga säsongen bakom sig och i år ta kliv i rätt riktning igen.

Faktum är att West Ham har plockat in hela tio spelare under sommarens transferfönster, varav ett par ska bli riktigt spännande att följa i en ny miljö. En spelare som kan bli säsongens utropstecken är Felipe Anderson från SS Lazio, men Carlos Sanchez från Fiorentina och Jack Wilshere från Arsenal kan också bli tunga spelare att luta sig mot. Andriy Yarmolenko skulle också kunna bli en blivande stöttepelare. Märk väl att West Ham också rensat ordentligt vad gäller spelare som lämnar, med nio namn som inte längre tillhör a-truppen. Där hittar vi bland annat svensken Sead Haksabanovic, som tillbringar nästa säsong på lån i spanska Malaga.

Matchen

Joel Matip och Alex Oxlade Chamberlain är som bekant inte spelklara för hemmalaget, som också har ett par andra spelare som osäkra kort. Det rör sig om Dejan Lovren, Fabinho och James Milner. Å andra sidan kan laget mönstra en stark startelva ändå. Hos gästerna är Andy Carroll, Manuel Lanzini och Winston Reid alla skadade. Nyförvärv som Carlos Sanchez, Lucas Perez och möjligen Andriy Yarmolenko är troligen inte tillräckligt matchredo än.

Frågar vi Bethard är Liverpool enorma favoriter till 1,24 gånger insatsen. En bortaseger vore en skräll till 12,75 gånger kapitalet, medan ett oavgjort resultat ger 6,25 gånger pengarna.

BETTA NU – KLICKA HÄR