Newcastle v Tottenham Hotspur

Lördagens tidiga match från Premier League spelas i de norra delarna av landet, där Newcastle står värd för mötet med Tottenham Hotspur. Matchen har avsparkstid redan 13:30 och startar en intensiv första lördag med matcher från Premier League.

Newcastle

Efter att förra säsongen slutat på tiondeplatsen i tabellen har Newcastle inför den här säsongen ambitionen att åter etablera sig som ett topplag. Förra säsongen avslutades säsongen rätt svagt med bland annat fyra raka förluster i slutskedet, men Europaplatserna var trots allt nästan 20 poäng bort. Trots att det möjligen är ett orimligt mål är det en lite för lång bit upp för att Newcastle ska kunna vara nöjda med sin säsong.

Den här sommaren har laget varit extremt aktiva på transfermarknaden och plockat in hela sju nya spelare. De mest spännande är mest troligt Ki Sung-yueng från Swansea City och Federico Fernandez från samma klubb. Därtill är lånen av Salomon Rondon och Kenedy intressanta. Glöm inte heller att Fabian Schar, en spelare som imponerande under VM 2018, också har plockats in från Deportivo La Coruna. De stora tappen då? Dwight Gayle har gått på lån, Aleksandar Mitrovic har lämnat och totalt sju spelare till har lämnat. En rätt hyfsad rensning.

Tottenham Hotspur

Förra säsongens tredjeplats var en stark prestation, men irriterande nog kunde Tottenham Hotspur faktiskt ha blandat sig i kampen om andraplatsen. På grund av lite slarv under de sista månaderna blev så aldrig fallet. Att sluta före rivalen Arsenal och ta sig Champions League räcker nog långt för supportrarna dock.

Ambitionen var att den här säsongen ta nästa steg, men frågan är om inte klubben varit lite väl passiva på transfermarknaden för att det ska vara möjligt? Faktum är att laget har gjort noll (0!) värvningar under sommaren. Samtidigt har bara två spelare, Anton Walkes och Keanan Bennetts, lämnat klubben. Därmed är det i stort sett precis samma lag som tar sig an den här säsongen. Det i sig bådar gott.

Matchen

Hemmalaget ser ut att kunna sätta i stort sett bästa lag på plan redan från start och Salomon Rondon väntas starta som anfallare. Det kan bli spännande att följa. Värre är det för gästerna som har flertalet spelare på semester eller precis hemkomna från densamma. Det gör att laget kan se aningen reservbetonat ut. Spelare som Harry Kane, Hugo Lloris, Kieran Trippier och Jan Vertongen är inte spelklara än.

Förra säsongen var Tottenham väldigt svårslagna och avslutade säsongen med endast två förluster på sina 20 avslutande matcher. Samtidigt var Newcastle starka på sin hemmaplan och vann faktiskt fem av sina sex avslutande matcher inför sin egen hemmapublik. Å andra sidan vann Tottenham Hotspur med 2-0 borta mot Newcastle förra säsongen.

Bethard är självklart ute med sina odds i god tid och i skrivande stund ger det raka spelet på Tottenham 2,10 gånger pengarna. Det är med andra ord dubbelt upp om Tottenham lever upp till resultatet förra säsongen. Ett rakt spel på Newcastle ger 3,80 gånger pengarna och ett kryss efter full tid betalar 3,35 gånger dina investerade slantar.

BETTA NU – KLICKA HÄR