Wolverhampton vs Everton Preview

Efter att förra säsongen dominerat totalt i Championship är Wolverhampton Wanderers nu tillbaka i det engelska finrummet Premier League. I premiären väntar ett etablerat lag i form av Everton, som alltså blir en tuff nöt att knäcka i dessa sammanhang. Det här är lördagens sena match i Premier League och är helt enkelt den tillställning som avslutar den intensiva första lördagen den här säsongen. 18:30 svensk tid är det avspark.

Wolverhampton

Wolverhampton dominerade alltså kraft i Championship förra säsongen och hade redan efter halva säsongen skaffat sig ett ordentligt grepp om en av de två direktplatserna upp till Premier League. Det är allmänt känt att säsongen i Championship är som ett maraton med sina 46 matcher, varpå inledningen av säsongen är så oerhört viktig. Där kunde Wolverhampton alltså skaffa sig ett tidigt försprång och sedan bygga vidare på det.

Under sommaren har klubben agerat kraftigt på transfermarknaden i ett försök att förbereda laget inför den tuffare utmaningen som nu väntar i Premier League. Det har bland annat resulterat i att Adama Traore blivit klar för klubben för en övergångssumma som slog det tidigare klubbrekordet.

På det hela taget har laget plockat in hela tolv (!) värvningar och verkligen försökt stuva om i spelartruppen inför säsongen. Runt 25 spelare har därtill lämnat klubben och den trupp vi nu får se i Premier League är till stora delar vitt skild från den som Wolverhampton hade förra säsongen. Märk väl att det här är en klubb som tidigare hade extrem bredd i truppen, med klart för många spelare att tillgå. Vilka är de mest spännande värvningarna då? Joao Moutinho från AS Monaco ska bli extremt rolig att se i Premier League och portugisen kan nu bli ett riktigt bra tillskott. Benik Afobe, Raul Jimenez och Rui Patricio är andra spelare att hålla ögonen på.

Everton

Förra säsongen slutade med en åttondeplats för Everton, som efter en svag säsongsinledning räddade upp säsongen och klättrade ordentligt under våren. Trots det var känslan att laget aldrig fann sin riktiga spelidé och nu har klubben valt en ny riktning inför den här säsongen.

Det har resulterat i sex värvningar, varav tre (!) på Deadline Day i torsdags. Då kom Andre Gomes och Yerry Mina in från FC Barcelona, samtidigt som Bernard kom som bosman från Shaktar Donetsk. Spännande värvningar. Märk väl att även Lucas Digne, vänsterback från FC Barcelona, landat hos Everton. Runt 15 spelare har lämnat klubben, däribland tunga namn som Kevin Marillas, Wayne Rooney, Ashley Willians, Ramiro Funes Mori och Davy Klaassen. Här rensas det friskt!

Matchen

Av förklarliga skäl spelade lagen aldrig mot varandra förra säsongen, varpå det här blir ett kärt återseende i Premier League. Som för så många andra lag är trupperna inte helt matchredo i något av dessa lagen, varpå vi i skrivande stund är osäkra på vilka av alla sena nyförvärv som faktiskt kan spela. Det är värt att ha i åtanke inför matchen.

Wolverhampton är favorit enligt Bethard och ger 2,30 gånger insatsen att vinna matchen. Att matchen ska sluta oavgjort (3,25) eller att Everton ska vinna (3,30) bedöms ungefär lika troligt enligt Bethard.

BETTA NU – KLICKA HÄR